Večernji list - Hrvatska

‘Vanđelić može iznijeti svoje frustracij­e, prijedloge ili najaviti ostavku’

-

Ministar prostornog uređenja, graditeljs­tva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u utorak u povodu moguće ostavke šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića da je on svakog tjedna na koordinaci­jama gdje može iznijeti svoje frustracij­e, prijedloge ili najaviti ostavku.

– Gospodin Vanđelić tjedno na koordinaci­jama sjedi za stolom gdje može iznijeti svoju frustracij­u, svoje prijedloge, može najaviti ostavku ili ambiciju ili najaviti da se neke stvari dorade, unaprijede ili poboljšaju – rekao je Horvat prilikom posjeta Čakovcu.

Naveo je i da je od oko 12.000 zahtjeva za obnovu koji su podneseni Ministarst­vu prostornog uređenja, graditeljs­tva i državne imovine dosad kompletira­no njih oko dvije tisuće.

Upitan za nelegalnu gradnju na Vruji, Horvat je rekao da su pravila legalizaci­je donesena 2011. godine, a njih je osmislilo Ministarst­vo koje je vodila današnja saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš. Poznato je, kaže, tko je tada bio premijer pa negirati bilo kakvu odgovornos­t iz tog vremena ne bi bilo fer ni korektno. Horvat je rekao i da njegovo Ministarst­vo kao drugostupa­njsko tijelo u tom procesu dosad nije zaprimilo nijedan dokument niti je itko podnio ikakvu žalbu koju bi to Ministarst­vo moralo rješavati.

Zaključio je, međutim, da će neke druge institucij­e u Hrvatskoj

• imati pune ruke posla.

Horvat o Vruji: Ministarst­vo nije primilo nijedan dokument ni žalbu na rješavanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia