Večernji list - Hrvatska

Tomaševiće­va imenovanja: Nije stvar u 750 kuna, već utjecaju koji nose funkcije

-

Predsjedni­ca Povjerenst­va za sukob interesa Nataša Novaković izjavila je da su dva predmeta protiv gradonačel­nika Zagreba Tomislava Tomaševića otvorili na temelju medijskih napisa o spornim donacijama pa tek trebaju ispitati činjenice i odlučiti hoće li pokrenuti postupke. U razgovoru za N1 rekla je da se Povjerenst­vo nije puno bavilo donacijama, ali je u svim slučajevim­a u povodu prijave ili medijskih napisa vezano za donacije, imenovanja ili poslovne odnose otvaralo predmete i ispitivalo činjenice pa će tako biti i s Tomaševiće­m koji se drugi put našao na radaru zbog imenovanja u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak Tomislava Lauca, koji mu je u kampanji donirao 10.000 kuna, a prije zbog navodnog imenovanja suprotno proceduri u ZG holdingu. Novaković je dodala da se ne radi o političkoj povezanost­i, već o tome je li donacija povezana s kasnijim imenovanji­ma ili poslovnim odnosima. Za Tomaševiće­vu izjavu da ne shvaća što bi bilo sporno, Novaković kaže da se u percepciji može postaviti pitanje osigurava li si netko doniranjem poslije neku funkciju.

– Može se dogoditi da, kao u dva prethodna predmeta vezana za donacije (Duspara i Plenković/ Tolušić), ne pokrenemo postupak – kazala je Novaković.

Usto, smatra da članstvo u upravnom vijeću nije zanimljivo zbog naknade od 750 kuna, već utjecaja koji donosi članu tog tijela.•

 ??  ?? POVJERENST­VO će tek odlučiti pokreće li se postupak, kaže predsjedni­ca Nataša Novaković
POVJERENST­VO će tek odlučiti pokreće li se postupak, kaže predsjedni­ca Nataša Novaković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia