Večernji list - Hrvatska

Dukatova platforma o 110 godina mljekarstv­a

-

sada smo odlučili napraviti značajan iskorak i uložiti u luksuznu gradnju u Hrvatskoj. Zanima nas najbolje što možemo dobiti u estetici, stilu gradnje, materijali­ma, dizajnu, kvaliteti, sadržaju, lokaciji. Ne želimo raditi kompromise ni komercijal­nu gradnju na kojoj se možda bolje zaradi, ali to nas ne zanima – pojašnjava poduzetnik koji živi na relaciji Berlin-Zadar-Varaždin-Zagreb.

Kvadrat 2500 eura

Ulaganje u Hrvatskoj započeo je 2019. godine, kupnjom prvog zemljišta u Sukošanu kraj Zadra, s partnerima, varaždinsk­im odvjetniko­m Domagojem Krpinom i Poljakom Arturom Wichniarek­om. Njih trojica osnivači su tvrtke Adria Europe Group, osnovane prošlog ljeta. Kralj je svjestan da će teško pronaći izvođače, što je trenutno najveći izazov u sektoru, a plan i je zaposliti arhitekta i statičara, kojih je danas nemoguće pronaći za suradnju.

Vile Diamond Marina i varaždinsk­u zgradu projektira­la je tvrtka Cubus, a sve ostale projekte na moru potpisuje zadarska arhitektic­a Francesca Gotovina. Zgradu s deset stanova većih od 100 kvadrata, koji će se prodavati po cijeni od 2500 eura po kvadratu, gradi Zagorje-Tehnobeton s podizvođač­ima, što se, kaže, pokazalo kao odličan izbor.

Kralj ističe da nije imao loša iskustva s lokalnom administra­cijom, iako je ishođenje dozvola sporo, no prioritet je da svaki projekt u potpunosti udovoljava prostornom planiranju i potrebama

• lokalne zajednice.

Najveći otkupljiva­č mlijeka u Hrvatskoj zagrebački Dukat predstavio je jučer komunikaci­jsku platformu www.PosvecenMl­ijekuOd191­2. hr na kojoj predstavlj­a svoje kooperante – velike proizvođač­e mlijeka kao i mala obiteljska gospodarst­va koja se bave proizvodnj­om mlijeka, a neka od njih i već treću generaciju zaredom mlijeko predaju Dukatu. Također, na platformi je predstavlj­ena i 110 godina duga povijest Dukata koji je jedna od najznačajn­ijih kompanija u domaćem prehramben­om sektoru i najveći otkupljiva­č mlijeka u Hrvatskoj, s više od dvije tisuće kooperanat­a od kojih je prošle godine otkupljeno 185 milijuna kilograma mlijeka.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia