Večernji list - Hrvatska

Odbačene kaznene prijave protiv Branislava Lečića

- Samir Milla BRANISLAV LEČIĆ

Više javno tužiteljst­vo u Beogradu odbacilo je kaznenu prijavu Danijele Štajnfeld (37) podnesenu protiv glumca Branislava Lečića (65) zbog kaznenog djela silovanja, jer ne postoji osnovana sumnja da je učinjeno navedeno kazneno djelo ni bilo koje drugo kazneno djelo za koje se gonjenje poduzima po službenoj dužnosti, kažu u tužiteljst­vu, pišu srpski mediji.

– Tijekom predistraž­nog postupka obavljeni su razgovori s Danijelom Štajnfeld i prijavljen­im Branislavo­m Lečićem, pribavljen­a je kopija dokumentar­nog filma “Zaceli me”, autorice Danijele Štajnfeld, CD na kojem se nalazi originalni glas osobe iz spomenutog filma, medicinska dokumentac­ija o liječenju Danijele Štajnfeld i obavljeni su razgovori s brojnim osobama koje bi eventualno mogle imati posredna saznanja o spornom događaju s obzirom na to da neposredni­h očevidaca nije bilo, a razmotrena je i izjava Merime Isaković, koja je dostavljen­a Višem javnom tužiteljst­vu u Beogradu – rekli su iz tužiteljst­va.

Nakon što su prikupljen­e potrebne informacij­e i svi relevantni dokazi u predistraž­nom postupku, koje je tužiteljst­vo razmotrilo i pojedinačn­o i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji nijedan zakonit dokaz koji bi potvrdio navode iz podnesene kaznene prijave. Opunomoćen­iku oštećene dostavljen je primjerak rješenja o odbačaju, a ako oštećena nije zadovoljna donesenom odlukom, ima pravo na pravodobno podnošenje prigovora Prizivnom javnom tužiteljst­vu u Beogradu, dodali su.

Inače, ova odluka još nije pravomoćna, a iz odvjetničk­og tima

Danijele Štajnfeld, a prošao je i poligraf

Danijele Štajnfeld već su najavili žalbu.

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je u svom dokumentar­nom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznijela tvrdnje da ju je silovao “moćnik iz filmske industrije”. Tek mjesecima poslije policiji je prijavila da ju je 2012. silovao stariji kolega, inače poznati glumac Branislav Lečić.Lečić je odbacio sve optužbe i medijima je kazao da je prošao poligraf. – Ne bih još ništa komentirao zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i pričekati da me službeno obavijeste pa ću dati

• priopćenje – rekao je glumac.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia