Večernji list - Hrvatska

Olić: Ne brinem se za Kramu, opet će zabijati! A Sučić je već sad vrhunski veznjak

Izbornik Dalić umjesto ‘kartoniran­og’ Kovačića pozvao je mladog Luku Sučića, sjajnog veznjaka RB Salzburga

- piše: Karlo Ledinski/Osijek

Nakon što je Mateo Kovačić otpao za kvalifikac­ijsku utakmicu sa Slovačkom u Osijeku zbog akumuliran­ih žutih kartona, izbornik Zlatko Dalić pozvao je u reprezenta­ciju mladog reprezenta­tivca Luku Sučića. Riječ je o mladom veznjaku Red Bull Salzburga koji je prekjučer sjajno igrao u pobjedi mlade reprezenta­cije nad Norveškom (3:2). Sučić je postigao pogodak i čak dva puta asistirao. Ove je sezone već 14 puta nastupio za seniorsku momčad RB Salzburga, član je prvih 11 momčadi koja igra u Ligi prvaka. Iako je svojedobno imao ponudu Austrije, koja ga je silno željela, Sučić je bez razmišljan­ja odabrao Hrvatsku.

– O tome nikad nije bilo dvojbe, želio sam igrati za Hrvatsku. Austrija me stalno pritiskala, ali nije imala šanse – objasnio je Sučić.

O mladiću rođenom 8. rujna 2002. u Linzu odlično mišljenje ima i izbornik mlade reprezenta­cije Igor Bišćan. – Vrhunski je razigravač već sad, a vjerujemo da će biti odličan i u A-selekciji. Vrhunski je tehničar sjajnog pregleda igre i odlično u igri koristi lijevu nogu. Može odigrati sve što zamisli i vjerujem da ćemo ga još dugo gledati u dresu hrvatske reprezenta­cije – kazao je Bišćan.

Pohvale Stanišiću za debi

Sučića je jučer hvalio i Dalićev pomoćnik Ivica Olić.

– Početkom ove sezone postao je starter ne samo u austrijsko­m prvenstvu nego i u Ligi prvaka. Dugo je “na radaru” te smo i za prošlo okupljanje razmišljal­i o njemu. No konkurenci­ja u veznom redu je jako velika, nije lako izboriti se za nastup u njoj. Pozvan je u A-reprezenta­ciju zbog sjajnih igara u klubu i mladoj reprezenta­ciji. Zaobiđu li ga ozljede, bit će sjajan igrač – rekao je Olić, koji je pohvalio i debitantsk­i nastup Josipa Stanišića:

– Hrvatska je uvijek imala igrače iz dijaspore koji su se sjajno uklopili i bili važan dio reprezenta­cije. Do početka ove sezone Josip je bio član druge Bayernove momčadi, no nametnuo se, odigrao nekoliko utakmica dobro za Bayern. Nismo se dugo dvoumili kad se ukazala prilika i kad je on odlučio igrati za Hrvatsku. Bilo je samo pitanje trenutka kad će dobiti šansu. Ozljedom Juranovića ušao je u prvih 11 i debitirao. Osim nekoliko pogrešaka na početku, vidjeli smo da se oslobodio i igrao vrlo dobro.

Nosit će nas publika

Osvrnuo se Olić i na utakmicu s Ciprom.

– Znali smo da će Cipar držati rezultat, da će se bacati na glavu sve dok utakmica ne bude rezultatsk­i odlučena. Tako je i bilo do 2:0, bacali su se Ciprani na glavu. Gledali smo poslije utakmice snimku, Cipar može biti sretan što je izgubio samo s 3:0. Bilo je puno lijepih prilika i moram priznati da smo zadovoljni. Stvarali smo šanse, bili kreativni... Realizacij­om nisam zadovoljan, ali napadačkim dijelom utakmice protiv Cipra jesam. Kramarićev golgetersk­i post? Žao mi je što mu je VAR jučer poništio gol. Ali nisu samo golovi bitni za napadača. Igrao je cijelu utakmicu dobro, na njemu je napravljen i prekršaj za kazneni udarac... Počet će on opet zabijati za reprezenta­ciju – kazao je Olić.

Vatrenima sada slijedi utakmica protiv Slovačke, u ponedjelja­k u 20.45 u Gradskom vrtu.

– Čujemo da prodaja ulaznica ide sjajno, nisam u to ni sumnjao. Slovačka je porazom od Rusije izgubila ambicije za prvo ili drugo mjesto. Očekujemo promjene u njezinu sastavu, a to može biti i opasno. Moramo biti koncentrir­ani i osvojiti tri boda. Vidimo da to i Rusija radi i moglo bi se dogoditi da posljednja utakmica bude odlučujuća za izravni odlazak u Katar. Idemo protiv Slovačke na tri boda, uz publiku koja će

Olić.• nas nositi do pobjede – rekao je

 ?? ?? Luka Sučić imao je ponudu austrijske reprezenta­cije, no glatko ju je odbio: “Pritiskali su me, ali za mene nije bilo dvojbe, želio sam igrati za Hrvatsku”
Luka Sučić imao je ponudu austrijske reprezenta­cije, no glatko ju je odbio: “Pritiskali su me, ali za mene nije bilo dvojbe, želio sam igrati za Hrvatsku”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia