Večernji list - Hrvatska

Danas start ZG maratona

Odlučeno je da će redni broj 29. ipak nositi ovogodišnj­e izdanje maratona

-

Danas će se održati 29. Zagrebački maraton. Inače, taj maraton trebao se održati 2020. godine, no zbog svima znanih razloga održan je u virtualnom obliku. Odlučeno je da će redni broj 29. ipak nositi ovogodišnj­e izdanje koje će se održati u onom pravom, trkačkom obliku.

Zagrebački maraton tako će se održati danas sa startom na glavnom zagrebačko­m trgu – Trgu bana Josipa Jelačića. Kako je prošle godine maraton održan virtualno, na ovom će se maratonu trčati i na novoj stazi, atraktivni­joj i prometno prilagođen­ijoj. Staza ima AIMS certifikat koji jamči priznavanj­e rezultata. Prije dvije godine na Zagrebačko­m maratonu sudjeloval­o je više od 3000 maratonaca i polumarato­naca, no broj trkača ove je godine ograničen i neće prijeći 2500 sudionika. Zagrebački maraton ujedno je i Prvenstvo Hrvatske (pojedinačn­o i ekipno).

Svijest o važnosti tjelovježb­e i boravka na otvorenom sve je veća i sve se više ljudi počinje rekreativn­o baviti trčanjem.

– U ovim izazovnim vremenima tjelovježb­a je jako važna kako bismo očuvali zdravlje. Naš je cilj da promičemo zdrav način života, posebno u trenutačno­j situaciji – kaže Marko Jakopović, direktor Zagrebačko­g maratona.

Polumarato­n i maraton startat će u 9.30, a Garmin utrka na 10 kilometara u 8.30. Trasa maratona je sljedeća: Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ulica – Vlaška ulica – Maksimirsk­a cesta – Svetošimun­ska cesta – Avenija Gojka Šuška (zapadni kolnik) – Maksimirsk­a cesta – Harambašić­eva – Štoosova – Rakovčeva ulica – Martićeva – Jurišićeva – Palmotićev­a – Amruševa – Zrinjevac – Teslina – Masarykova – Prilaz Đure Deželića – Ulica Republike Austrije – Talovčeva – Trg Francuske Republike – Ulica Grada Mainza – Prilaz baruna Filipovića – Ulica Željka Maričića – Ilica – Britanski trg – Ulica Ivana Kukuljević­a (okret) – Britanski

• trg – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

 ?? ?? Na Trgu se očekuje više od 3000 natjecatel­ja u polumarato­nu i maratonu
Na Trgu se očekuje više od 3000 natjecatel­ja u polumarato­nu i maratonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia