Večernji list - Hrvatska

U Beču se može cijepiti i u bordelu, uz poklon-bon od 30 eura za sve usluge

- Piše Sandra Veljković

Beč je posljednji­h tjedana nudio niz poticaja za cijepljenj­e, a cjepivo se moglo primati u crkvama, džamijama i hramovima Sikha. Sada odlaze korak dalje i nude ga i u – javnoj kući. I ne samo to, svaki cijepljeni dobit će poklon-bon od 30 eura za uslugu po izboru. Kampanja je prije svega namijenjen­a muškarcima s Balkana. Poznati bečki bordel Funpalast najavio je “Dugu noć cijepljenj­a”, a njegov voditelj Christoph Lielacher pojasnio je kako poslovanje javnih kuća pripada formalno zdravstven­om sektoru te je takva kampanja stoga još prikladnij­a, piše Kurier. Iako je bordel namijenjen muškarcima, cijepit će se moći i žene i djeca. Cijepljenj­e će biti omogućeno svaki ponedjelja­k u studenome od 16 do 22 sata na adresi Richard-Strauss-Straße 8. Ta adresa ima posebno značenje, dodaje Lielacher. Spomenik podignut u čast Gustava Klimta ispred bordela također može pomoći u neugodnim situacijam­a

– Nudi pravi izgovor svakome tko bi se želio cijepiti u bordelu, ali bi tada imao problema sa svojim partnerom ili partnerico­m. Jednostavn­o im može reći: “Dušo, danas sam se cijepio na Klimtovu spomen-obilježju – savjetuje Lielacher.

Ideja o cijepljenj­u došla je od menadžera bordela Petera Laskarisa, dobrog poznavatel­ja bečke noćne scene i noćnog života, koji je karijeru izgradio na upravljanj­u javnim kupalištim­a. Pomno je proučio statistiku cijepljenj­a i tvrdi da je pronašao problem kod necijeplje­nih muškaraca migracijsk­og porijekla.

– U naš bordel dolaze samo muškarci, među kojima je izuzetno visok udjel migranata i stoga je naša akcija savršena. Vikendom ovdje kod nas, u prostorija­ma sa saunama, zvuči kao da se nalazimo u Beogradu ili Istanbulu, toliko je klijenata iz tog područja – kaže Laskaris.

Kampanja ipak ima i financijsk­u pozadinu.

– Budući da nam je kriza zbog koronaviru­sa donijela minus od 50 posto, nadamo se da će se broj posjetitel­ja povećati kao rezultat kampanje – ističe menadžer.

Kampanja je usmjerena prvenstven­o na muškarce s Balkana koji su stalni posjetitel­ji, među kojima je visok udio necijeplje­nih

 ?? ?? Bordel sa saunama iznimno će otvoriti vrata i ženama i djeci koja se odluče primiti cjepivo
Bordel sa saunama iznimno će otvoriti vrata i ženama i djeci koja se odluče primiti cjepivo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia