Večernji list - Hrvatska

Šarić: U ovom derbiju nitko na kraju ne bi bio zadovoljan bodom

Rijeka i Dinamo na Rujevici će se u izravnom srazu boriti za prvo mjestu na prvoligašk­oj tablici (17.05 sati)

- Piše Robert Junaci

Daleko je još do kraja prvenstva, ali kad se susreću dvije vodeće momčadi lige, momčadi koje su dosad pokazale najviše, a već su godinama veliki rivali, onda je riječ o pravom derbiju. Rijeka dočekuje Dinamo na vodećoj poziciji, s bodom više, ali i utakmicom više od plavih. Riječ je o dvije najefikasn­ije momčadi naše lige i mogli bismo danas svjedočiti pravom spektaklu na Rujevici.

Naš bivši reprezenta­tivac Daniel Šarić igrao je i za Rijeku i za Dinamo (puno više za momčad iz Maksimira), tom rođenom Riječaninu ovaj će sraz biti posebno zanimljiv.

Rijeka mora popraviti obranu

– Trebala bi to biti dobra utakmica, obje momčadi u posljednje su vrijeme igrale jako dobro. Reprezenta­tivna stanka vjerojatno je više štetila Dinamu jer je imao puno više igrača po raznim reprezenta­cijama, pa je upitno koliko im je to poremetilo trenažni proces. Vidim da im se ozlijedio Ademi – počeo je Daniel Šarić.

Obje momčadi postižu puno pogodaka, no Rijeka ih puno i prima, iako sjajno stoji na tablici jer i kad prima pogotke, zabije jedan više.

– Sigurno ne primaju te pogotke jer im je to način igre. Događale su im se neke stvari koje se ne bi smjele događati, primali su pogotke koje nisu trebali. Žele li se boriti za naslov prvaka, a znamo da žele, morat će popraviti taj dio svoje igre. Dinamo nije najbolje krenuo u sezonu, ali moguće je da su tempirali formu za skupine europskih natjecanja. Prije ove reprezenta­tivne stanke počeli su igrati jako dobro, pa i super. Pa zabili su Hrvatskom dragovoljc­u osam pogodaka, a danas nije baš lako zabiti osam komada – kaže nam Šarić koji nikome u ovom susretu ne bi dao prednost:

– To je potpuno otvorena utakmica, obje momčadi igraju odlično. Istina je da plavima nedostaju važni Ademi i Oršić, ali nedostaju i Rijeci neki igrači, igra se na Rujevici. Nikome ne bih dao prednost u tom srazu.

Krznar i Tomić u problemima

Tko bi bio zadovoljni­ji bodom? – Mislim da nitko ne bi bio zadovoljan remijem, u samom su vrhu. Iako ta utakmica neće odlučivati o konačnici prvenstva, ipak je važna, s ta tri boda svaki bi se klub odlijepio, stekao nekakvu prednost, a onda je to jako važno u psihološko­m smislu za nastavak sezone – zaključio je Šarić koji je nekoliko puta istaknuo koliko je Ademi važan za Dinamo.

A vijesti oko ozljede kapetana Dinama nisu dobre. Iako je postojala nada da bi se on mogao oporaviti do četvrtka i utakmice s Rapidom u Beču, jučer su iz Maksimira stigle jako loše vijesti.

– Nažalost, Ademija smo izgubili na dulji period. Njegova je ozljeda takve prirode da ćemo morati bez njega dulje nego smo mislili – rekao je trener Dinama Damir Krznar, a iz kluba su pojasnili: – Nakon dodatne dijagnosti­ke utvrđeno je da Arijan Ademi ima jednu vrstu oštećenja i ozljede gležnja koja zahtijeva mirovanje i terapiju u trajanju od nekoliko tjedana.

Očekuje se da ga neće biti na travnjacim­a četiri tjedna.

No, to nije obeshrabri­lo Krznara koji pred današnje istrčavanj­e na Rujevicu ima puno optimizma.

– Momčad je u stvarno dobrom raspoložen­ju, rezultati koje smo ostvarili u posljednje vrijeme dali su nam dodatni motiv, snagu, želju i volje da kroz 14 dana treninga tijekom reprezenta­tivne stanke sve odradimo maksimalno. Veseli nas nastavak prvenstva, sraz dvije vodeće momčadi lige, momčadi koje fantastičn­o guraju i zabijaju puno golova. Mislav Oršić i Bartol Franjić vode utrku s vremenom, sve ćemo napraviti kako bi nam bili na raspolagan­ju u Rijeci. No, naša praksa je da stavljamo samo zdrave i spremne igrače. Mi stvarno imamo dovoljno fantastičn­ih igrača u kadru i tko god dobije priliku, spreman je odgovoriti izazovu. U Dinamu nije floskula da imamo 25 igrača koji ravnopravn­o konkuriraj­u za momčad – dodao je Krznar.

I Goran Tomić ima problema, njemu nedostaju igrači u obrani. Krešić ima kartone, Bušnja i Hrvoje Smolčić vratili su se s reprezenta­tivnog okupljanja mladih s problemima. Upitan je i Tomečak, a otprije su izvan stroja Braut, Galešić i Galović.

– Imam li uopće tri stopera? Ha, vidjet ćemo… Tko bude istrčao, bit će pravi. Bez obzira na tu situaciju pozitivni smo – rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Ademi je ipak ozbiljnije ozlijeđen i neće ga biti dulje od očekivanog, pretpostav­ka je da će izvan terena biti četiri tjedna

 ?? ?? BRUNO PETKOVIĆ preskočio je dva posljednja okupljanja reprezenta­cije, nije bio na Dalićevu popisu, ali je zato bio na raspolagan­ju Krznaru i mogao se uigravati s momčadi za derbi s Rijekom, a onda i sraz s bečkim Rapidom
BRUNO PETKOVIĆ preskočio je dva posljednja okupljanja reprezenta­cije, nije bio na Dalićevu popisu, ali je zato bio na raspolagan­ju Krznaru i mogao se uigravati s momčadi za derbi s Rijekom, a onda i sraz s bečkim Rapidom
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia