Večernji list - Hrvatska

Neopisivo je iskustvo stvarati na mjestu gdje su pjevali Beatlesi

Četvorica Splićana okupljenih u bend The Splitters snimali su u Abbey Roadu

-

Kako je stvarati glazbu u studiju u kojem su stvarale najveće glazbene zvijezde poput The Beatlesa i Pink Floyda na svojoj koži osjetila su četvorica Splićana okupljena u sastav The Splitters. Bend koji čine dva para braće – Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić novi singl s nadolazeće­g trećeg studijskog albuma snimao je u čuvenom Abbey Roadu u Londonu.

Jedinstven­o iskustvo

U London su, govore nam dečki, stigli na poziv mladog producenta Marka Mihaljević­a, inače sina našeg poznatog skladatelj­a i producenta Branimira Mihaljević­a te unuka nekadašnje­g radijskog voditelja i skladatelj­a Marija Mihaljević­a. – Snimati na Abbey Roadu neopisivo je iskustvo i jedinstven osjećaj jer su ti na umu svi oni bendovi i pojedinci koji su baš tu stvarali svoje trajne zapise i preko kojih je naravno čitav svijet čuo za njih i studio. To je glazbeni muzej i mjesto s posljednji­m inženjersk­im dostignući­ma audiotehni­ke gdje se snima i glazba za velike filmske produkcije - kažu. Dečki iz benda su, snimajući u Abbey Roadu, ostvarili svoj dječački san. – Ovo je sigurno prekretnic­a u našoj dosadašnjo­j karijeri. Osjećamo prestiž i radost zbog tog, a za daljnju karijeru bitne su pjesme kojima se veselimo u svakom studiju – napominju The Splitters. U Londonu su proveli tjedan dana, a osim u studiju vrijeme su iskoristil­i i za upoznavanj­e britanske prijestoln­ice.

– Pandemija je ostavila ogroman trag na glazbenoj industriji, bar u početku kada ni najmanje vijesti o nekakvoj zabavi, novim albumima, izvođačima nisu mogle naći put do ljudi od prenatrpan­osti istih informacij­a i statističk­ih senzacija. Ljeto bi vratilo nastupe, ali selektivno i zanemarivo za ljude kojima egzistenci­ja ovisi njima – govore.

Prednosti i mane

A može li se u Hrvatskoj živjeti od rock and rolla? - Može ako promoviraš tucet beauty proizvoda, sportske odjeće, nekoliko automobils­kih proizvođač­a, lokalnog vulkanizer­a, turističke zajednice i destinacij­e – smatraju. Bratske razmirice nastoje ne miješati s glazbom, a kad se i dogode, to sve ide pod rubriku zdravih odnosa medu braćom. – Prednosti ovakvih odnosa su ti što misliš da znaš kako drugi misle i lakše je dogovoriti se, razumjeti, osjetiti, oprostiti, a mane su što to sve nekad i moraš napraviti zbog tako bliskih odnosa – jer da nisu, lakše bi odustajali jedni od drugih – svjesni su glazbenici iza kojih su dva albuma – “Izvedi me van” na hrvatskom jeziku te “Love Sucks” na engleskom.

– Na trećem albumu se igramo i eksperimen­tiramo, odnosno tražimo noviji zvuk i stil, ali spremamo puno pozitivne energije, rokerskih i pop-pjesama koje ponekad nemaju neku poantu i znače ama baš ništa, ali nas vesele

• – kažu dečki.

 ?? ?? Na dolasku su odmah napravili nekoliko fotografij­a za uspomenu
Na dolasku su odmah napravili nekoliko fotografij­a za uspomenu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia