Večernji list - Hrvatska

Dinamo sad ima priliku za bolji učinak nego prošle, čudesne sezone

- Robert Junaci

Dinamo je jučer odletio u Beč i upoznao se s travnjakom Allianz Stadiona. Iza sebe je ostavio traumatičn­u utakmicu s Rijekom, iz koje je uzao bod nakon što je gubio 0:3 u prvih 45 minuta. Rujevicu još kako dobro poznaje Stefan Ristovski, igrao je tamo i osvajao trofeje, a sad je s Dinamom opasno “visio”. Zanimalo nas je kako je bilo ući u svlačionic­u s tih 0:3.

Krznar nije vikao na nas

– Sigurno nije bilo ugodno gubiti tako u velikom derbiju, ali svaka čast momčadi, vratili smo se nas pravi način – kaže Ristovski.

Je li trener Krznar vikao na vas?

– Ma nije, nema vam toga više. Ali, mi smo i tada stvarno vjerovali da se možemo vratiti. Iako znam kakva je Rujevica kad se “upali”, ali na kraju je naša kvaliteta donijela izjednačen­je.

Takav rasplet donio je puno pozitive plavima uoči današnjeg susreta s Rapidom, u trećem kolu Europske lige.

– Sigurno da je ti to kad se vratiš nakon 0:3 u takvoj atmosferi mora donijeti samopouzda­nje za dalje.

Analiziral­i ste s Krznarom i stožerom Rapid, što očekuje od njih?

– Oni su vam njemačka škola, znaju što hoće, ne odustaju lako. Dok sam bio u Portugalu, igrao sam protiv LASK-a i dobili su nas dvaput. Nije to slučajno, imaju kvalitetu i ne smijemo se zavaravati time što su u prve dvije utakmice Europske lige izgubili. Analiziral­i smo ih svaki dan, mnogo toga znamo. Riječ je o momčadi koja stoji u dva bloka i onda pokušava izaći kontranapa­dima.

Dinamo u Beču ima veliku priliku napraviti veliki korak u skupini Europske lige, nakon poraza od West Hama u Maksimiru pa pobjede u Belgiji nad Genkom, slijedi treći ispit, po mnogima možda i najvažniji jer prilično usmjerava nastavak.

– Dođemo li do tri boda u Beču, svima ćemo poslati pozitivnu poruku i onda nastaviti put prema našem cilju.

Nakon Beča slijede dvije utakmice u Zagrebu, ponovno s Rapidom, pa onda i Genkom, tu bi se dao napraviti lijep niz i možda već osigurati prolazak skupine.

– Sve je to točno, ali ne smijemo zaboraviti da u europskim utakmicama favorita nema, svi imaju svoje ciljeve, znam da će i u Beču biti teško, ali bez obzira na to mi idemo po pobjedu – zaključio je Ristovski.

Važno treće kolo

Pobjeda u Beču bila bi sjajna, plavi bi ostvarili bolji učinak u prva tri kola nego prošle sjajne sezone, kada su suvereno ne samo prošli skupinu nego i bili pobjednici skupine, bez ijednog poraza, sa samo jednim primljenim pogotkom, i u to u posljednje­m susretu, u posljednji­m minutama. No u prve dvije utakmice plavi su osvojili dva boda, remizirali su s Feyenoordo­m i CSKA-Moskvom, da bi do prve pobjede došli protiv Wolfsberge­ra u tom trećem kolu. A plavi sada u prva dva kola imaju tri boda, s pobjedom nad Rapidom, nakon tri kola imali bi šest bodova te još bolju priliku za prolazak skupine, nego što je to bio slučaj u prošloj sezoni kad je ostvaren povijesni uspjeh. No prvo treba napraviti posao o Beču, a onda razmišljat­i što dalje.

 ?? ?? STEFAN RISTOVSKI zna da su Austrijanc­i opasni, igrajući za portugalsk­i Sporting, dvaput je gubio od LASK-a. Protiv Rapida očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu
STEFAN RISTOVSKI zna da su Austrijanc­i opasni, igrajući za portugalsk­i Sporting, dvaput je gubio od LASK-a. Protiv Rapida očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia