Večernji list - Hrvatska

Uskoro nas na Bundeku očekuje 56. izdanje Floraarta

-

Upripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih očekuje se desetak inozemnih izlagača te kao i obično – sjajan odaziv posjetitel­ja! Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora na zagrebačko­m Bundeku od 19. do 22. svibnja posjetitel­ji će moći uživati u najvećem međunarodn­om sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz je besplatan.

Centralni događaj ovogodišnj­eg Floraarta bit će u četvrtak 19. 5. kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranj­a u pet različitih kategorija. U petak 20.5. na rasporedu je Međunarodn­o natjecanje učenika srednjih poljoprivr­ednih škola u aranžiranj­u.

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavlj­at će se izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacij­ama i prikazima idejnih rješenja u projektira­nju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizira­t će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačn­im cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program u sklopu kojega će biti održana brojna predavanja i prezentaci­je. “U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom na to da je 20. 5. svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapij­sko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekciona­rskim vrstama i održati praktičnu prezentaci­ju o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijsko­m potencijal­u medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu”, poručuju iz organizaci­je Floraarta.

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica tradiciona­lnog korejskog aranžiranj­a cvijeća, koja će u nekoliko radionica predstavit­i Wagong – korejsko umijeće aranžiranj­a cvijeća. Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganiza­tor je Grad Zagreb.

 ?? ?? Važan dio izložbe bit će edukativni program u sklopu kojega će biti održana brojna predavanja i prezentaci­je
Važan dio izložbe bit će edukativni program u sklopu kojega će biti održana brojna predavanja i prezentaci­je
 ?? ?? Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica tradiciona­lnog korejskog aranžiranj­a cvijeća
Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica tradiciona­lnog korejskog aranžiranj­a cvijeća
 ?? ?? Centralni događaj ovogodišnj­eg Floraarta bit će u četvrtak 19. svibnja
Centralni događaj ovogodišnj­eg Floraarta bit će u četvrtak 19. svibnja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia