Večernji list - Hrvatska

Ante Čačić: Želim naslov, a onda sam slobodan trener

Dinamo večeras (19.05 sati) u Šibeniku igra utakmicu za naslov prvaka, pobijedi li, doći će do svog 23. naslova u Hrvatskoj

- (Robert Junaci)

Pada zastor na još jedno nogometno nam prvenstvo, ostalo je samo upitno hoće li se taj rasplet dogoditi večeras u Šibeniku ili ćemo čekati to ludo zadnje kolo. Naravno da Dinamo, koji ima sve u svojim rukama, želi izbjeći dramski scenarij i u zadnjem kolu o svemu odlučivati u Maksimiru u izravnom srazu s Hajdukom. Dinamo si tu želju lako može ispuniti, bez obzira na to što je Hajduk jučer napravio u srazu s Istrom, plavima je za novi, 23. naslov prvaka Hrvatske dovoljna pobjeda u Šibeniku.

– Prvenstvo je na kraju, pred posljednji­m smo gostovanje­m. Kao klub imamo priliku potvrditi se kao novi-stari prvaci. Učinit ćemo sve da dobijemo, ali utakmica neće biti nimalo lagana. Moj optimizam proizlazi iz posljednji­h utakmica, pogotovo ove s Osijekom. Učinit ćemo sve da se vratimo s naslovom prvaka u Zagreb – kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Za ovako važnu utakmicu sigurno nije morao dodatno motivirati svoje igrače, možda ih je prije morao “spuštati” da ne izgore u prevelikoj želji.

– Igrači su svjesni da je sve u našim rukama. Vidim ozbiljnost u momčadi, način na koji smo pobijedili Osijek veliki je poticaj igračima. Rekao sam im: “Da sad u Šibeniku igramo u petom kolu, opet bismo imali imperativ pobjede, išli bismo na isti način na pobjedu”. Ovo je pak dodatni motiv da stavimo točku na i – kaže trener Dinama, kojeg smo pokušali malo isprovocir­ati pitanjem jesu li za povratak iz Šibenika planirali proslavu naslova prvaka.

– Nismo ništa planirali osim odigrati dobru utakmicu, a bude li sve kako smo zamislili, stat ćemo na nekakvu “okrepu” na povratku. Čačić za utakmicu ima isti kadar igrača koji je imao i za Osijek, osim što nema Josipa Mišića, vrlo važnog kotača u redovima Dinama, i tu će morati dobro odvagnuti tko će pouzdanog Mišića zamijeniti na osjetljivo­j i važnoj poziciji zadnjeg veznog.

Čačić je trener Dinama, ali samo privremeni. No odvede li Dinamo do ovoj trofeja, zbog čega je na klupu i sjeo pet kola prije kraja, postoji mogućnost da s Dinamom krene i u sljedeću sezonu, a s naslovom prvaka sigurno bi mu dionice porasle kod onih koji odlučuju o najvažniji­m stvarima.

– Želim ponovno podignuti taj trofej. Doveden sam u Dinamo za ovih pet posljednji­h kola i nakon toga ja sam slobodan kao trener, a o svemu ostalome razgovarat ćemo nakon svega – mirno je zaključio Čačić i krenuo s momčadi put Šibenika. Po naslov prvaka.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia