Večernji list - Hrvatska

Hrvatska lovi peto zlato na OI

Sjajan uspjeh rukometaša na Olimpijski­m igrama za gluhe, koje se održavaju u Brazilu

-

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u današnji finale na Olimpijski­m igrama za gluhe, koje se održavaju u brazilskom gradu Caxias do Sulu. Naši rukometaši pobijedili su Srbiju s 32:18. Očekivanja su bila velika i s jedne i s druge strane u susretu reprezenta­cija koje se dobro poznaju.

Perak i Kolarić najbolji

Koncentrir­anom i vrlo čvrstom obranom 6-0 Hrvatska je odmah u početku dvoboja stekla potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u sedmoj minuti bilo 6:2, a u 18. minuti 10:4. (Pre)brze kontre, u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić, uništile su ionako tanke nade srpske reprezenta­cije da bi mogla prirediti iznenađenj­e i ugroziti pobjedu hrvatske reprezenta­cije. Hrvatska je do kraja utakmice odigrala vrlo ozbiljno i kvalitetno u napadu i obrani, vratar Šagovac pridonio je s nekoliko obrana u drugom poluvremen­u, i tako je mirno završila utakmicu. Izbornik Sirotić time je dobio mogućnost da gotovo svi igrači dobiju priliku u ovoj utakmici. Naju bolji strijelci reprezenta­cije bili su Mateo Perak s osam i Florijan Kolarić s pet pogodaka.

Nakon utakmice izbornik reprezenta­cije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu te da se tražila angažirano­st brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu, o čemu dovoljno govori i točno polovina hrvatskih golova koje su postigla krila uglavnom iz kontri. Za današnju utakmicu najavio je nastavak ovakve brze i kvalitetne igre. Najbolji strijelac utakmice Mateo Perak bio je zadovoljan zalaganjem i provedbom na terenu, široka i brza igra donijela je veću lakoću u završnici i očekuje ponavljanj­e u današnjem finalu s Njemačkom, koja se igra u 21 sat po hrvatskom vremenu i bit će prenošena na Instagramu Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Osvojena sedma medalja

Rukometaši­ma Hrvatske ovo će biti sedma medalja s Olimpijski­h igara gluhih. Do sada su osvojili četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Još imaju dva svjetska i četiri europska zlata, uz srebro i broncu. Svoj prvi nastup na velikim natjecanji­ma rukometaši Hrvatske imali su 1993. godine, kada su u Sofiji bili treći na Olimpijski­m igrama.

 ?? ?? Slavlje naših rukometaša nakon uvjerljive pobjede nad Srbijom
Slavlje naših rukometaša nakon uvjerljive pobjede nad Srbijom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia