Večernji list - Hrvatska

Indijski par traži 650.000 dolara od sina i snahe jer mu nisu podarili unuče

- Vedran Balen

Sanjeev i Sadhana Prasad, indijski bračni par, tužili su svog sina sa zahtjevom da im on i njegova supruga ili podare unuče u roku od godinu dana ili “ispljunu” gotovo 650.000 dolara.

Kažu da su svu ušteđevinu potrošili na odgoj i obrazovanj­e svog sina Shreya (35) te na njegovu svadbu. Sada traže povrat novca.

”Naš je sin u braku šest godina, ali oni još uvijek ne planiraju dijete. Ako ne dobijemo unuka s kojim ćemo provoditi vrijeme, naša će bol postati nepodnošlj­iva”, naveo je par u svom zahtjevu podnesenom na sudu u Haridwaru prošlog tjedna.

Odšteta od 646 tisuća dolara koju traže uključuje trošak raskošnog vjenčanja u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80 tisuća dolara koji su im darovali te plaćanje medenog mjeseca para u inozemstvu, objavio je Times of India, prenosi Guardian.

Roditelji su, također, izračunali da su izdvojili 65 tisuća dolara samo za školovanje sina za pilota u SAD-u, da bi se on na kraju u Indiju vratio nezaposlen, piše list.

– U Indiju se vratio 2007. zbog ekonomske recesije u inozemstvu. Izgubio je posao i više od dvije godine nije mogao naći drugi. I u tom sam ga razdoblju financijsk­i podržavao – objasnio je otac.

Sanjeev (61) i Sadhana (57) tvrde da su morali uzeti kredit za gradnju svoje kuće, a sada prolaze kroz mnoge financijsk­e poteškoće.

”I psihički smo prilično loše jer živimo sami”, požalio se par u svom zahtjevu.

Odvjetnik para Arvind Kumar rekao je da će se prvo saslušanje vezano za zahtjev na sudu u sjevernoj Indiji održati 17. svibnja.

Indija ima snažan zajednički obiteljski sustav s mnogim generacija­ma, uključujuć­i bake i djedove, nećake, tetke i ujake, koji često žive u istom kućanstvu.

Međutim, posljednji­h godina trend se promijenio. Mladi se parovi sve ranije sele od roditelja, a žene, kao što je to u ovom slučaju, radije biraju karijeru nego rađanje djece i ostanak kod kuće.

Roditelji tvrde da su svu ušteđevinu potrošili na odgoj, obrazovanj­e i raskošno vjenčanje svog sina. Sada traže povrat uloženog novca

 ?? ?? Sanjeev i Sadhana Prasad “Ako ne dobijemo unuka s kojim ćemo provoditi vrijeme, naša će bol postati nepodnošlj­iva”, kažu roditelji
Sanjeev i Sadhana Prasad “Ako ne dobijemo unuka s kojim ćemo provoditi vrijeme, naša će bol postati nepodnošlj­iva”, kažu roditelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia