Večernji list - Hrvatska

Dinamo objavio skupe jesu, ali daleko povoljnije nego što su bile, primjerice, za Hajduk prošle sezone kad je još vladala korona

-

Nakon dvije odigrane utakmice na pripremama u Sloveniji, a u objema je trener Ante Čačić u svakom poluvremen­u dao priliku novim igračima, može se zaključiti da su plavi na dobrom putu. Neki bi rekli da je to možda čak i predobro za ovu fazu priprema, ali s takvima se ne bismo složili. Uvijek je dobro kad se dobro radi, kad se i na pripremnoj utakmici u prilici od 45 minuta svaki igrač želi dokazati i pokazati.

Čačić: Gabrijel je talentiran

Svi oni koji su igrali (na travnjaku u tih 180 minuta nije bilo samo reprezenta­tivaca – Livakovića, Oršića i Josipa Šutala te oporavljen­ika od operacije trbušnog zida i najskuplje­g pojačanja ovog ljeta Boška Šutala) pokazali su koliko se žele nametnuti za novu sezonu. Čačić je poveo veći kadar na pripreme i nakon toga je mislio smanjiti broj igrača u svlačionic­i prve momčadi, no neće mu to biti nimalo lako jer slabog igrača nije bilo. Zapravo se pokazuje dobrim što ima tako brojnu konkurenci­ju i što ima iz čega izabrati. Koliko je igračima stalo, pokazuju i riječi Mahira Emrelija nakon pobjede 3:0 nad slovenskom Naftom. Zabio je lijep pogodak, povratnu loptu pospremio pod prečku i iskazao nezadovolj­stvo:

– Ovo je važno razdoblje za mene, jer nisam imao pripreme na zimu, imao sam i koronu, a bio sam i ozlijeđen. Teško je, uvijek je tako na pripremama, ali osjećam se super. Odigrali smo dobru utakmicu, no tek trebamo ući u pravu formu. Nema veze što sam postigao pogodak, još nisam zadovoljan svojom igrom – kazao je Azerbajdža­nac i na svom jeziku pozdravio navijače u rodnoj zemlji.

Na svakoj poziciji plavi imaju ogromnu konkurenci­ju i, da sad moramo složiti sastav koji bi odabrao Čačić, teško bismo pogodili jer zasad nitko nije za otpis. Svi se bore za poziciju, Moharrami je išao kao ‘avion’, a ni Ristovski ne skida gas na desnom beku, na lijevom je Bočkaj, ali u utorak je i Štefulj pokazao zašto je u Dinamu. Da ne govorimo o ‘gužvi’ i borbi u sredini terena, Ljubičić je bio odličan i ozbiljno zaoštrio konkurenci­ju pa na krilnim pozicijama ima nebrojeno mogućnosti za izbor, nije ni u napadu manja konkurenci­ja, svi napadači su zabili (Andrić dva u dvije utakmice) osim Denija Jurića. Poveo je Čačić i mladog Gabrijela Rukavinu na pripreme i u jučerašnji­h 45 minuta na lijevom krilu pokazao da je s pravom s prvom momčadi.

– Riječ je o talentiran­om igraču, on je u našem fokusu, a na nama je da ga izvedemo na pravi put – kazao je o sinu Tomislava Rukavine Čačić.

Dinamov trener u petak još ima utakmicu (Spartak Trnava), ozbiljan test u kojem će valjda dobiti odgovore na neka pitanja, ako ih ima, ako on sebi već nije nacrtao momčad, a sad gleda samo detalje. No više će se znati nakon 9. srpnja kada Dinamo igra Superkup protiv Hajduka, do tada ćemo morati uglavnom nagađati izgled plave momčadi.

Dinamo je u završnici prošle sezone imao krasnu, veliku i nadasve zasluženu podršku navijača pa je odlučio vratiti godišnje ulaznice. Nije ih bilo prošle sezone zbog pandemije i zatvorenih stadiona. Plavi su dobili kritike zbog toga što nije bilo godišnjih ulaznica, ali smatramo da su u Maksimiru dobro odlučili jer dobar dio sezone navijači nisu mogli na stadion zbog korone i ne bi bilo pošteno prodavati im godišnje ulaznice.

Ulaznice za sva natjecanja

Dinamo je objavio cijene godišnjih ulaznica i možemo reći da su skupe, pogotovu za sve siromašnij­i hrvatski puk. Godišnja ulaznica za zapadnu (dolje) tribinu za sve utakmice, u HNL-u, kupu, Superkupu i Europi stajat će 1800 kuna. Zapad gore je 1100 kuna, sjever dolje i gore po 700 kuna. Ulaznice se mogu kupiti već danas. Članovi kluba imaju popust, obje sjeverne tribine su 550 kuna, zapad gore 900, a zapad dolje 1400 kuna.

Za djecu do 12 godina besplatne su godišnje ulaznice samo za sjever gore (uz roditelja koji ide na sjever gore), s time da će ulazi za sjever gore svakako biti odvojeni od sjevera dolje. Očito u Dinamu žele malo popularizi­rati gornju sjevernu tribinu kad već istočna nije u funkciji. Da, nije jeftino, ali po nekom okvirnom izračunu, kad bi netko kupovao pojedinačn­e ulaznice za svaku utakmicu, to bi ga za zapad koštalo između 2500 i 3000 kuna. Uostalom, i ovo je jeftinije od cijena godišnjih ulaznica za prošlu godinu za Poljud kada su oni koji nisu članovi plaćali od 720 do 7200 kuna, i to samo za domaće utakmice, a usto zbog korone na dobar dio njih

• nisu ni mogli.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia