Večernji list - Hrvatska

Argyropoul­osa moramo zaustaviti i imamo medalju!

Veselin Đuho zavolio je Grčku, ali danas će, naravno, navijati za Hrvatsku, misli da imamo šanse i najavljuje dobar scenarij za nas:

- (A. Filić)

Kao igrač bio je jedan od najboljih, uostalom proglašen je za najboljeg vaterpolis­ta Dubrovnika u 20. stoljeću, a zna se što to znači, ali Veselin Đuho (62) imao je i uspješnu trenersku karijeru, iako prilično turbulentn­u. No ostaje zapisano da je dvije godine, 2004. i 2005., vodio grčki Olympiakos i s njim tada osvojio dva naslova grčkog prvaka i jedan kup. A pomoćnik mu je bio...

– Theodoros Vlachos, sadašnji izbornik grčke reprezenta­cije. Drag dečko, odmah sam vidio da će daleko dogurati. A i inače iz Atene nosim jako lijepa iskustva pa otad malo i navijam za Grčku.

Osim kad igra s Hrvatskom...

– Naravno. Recimo da mi je to druga reprezenta­cija – objašnjava Đuho dodajući:

– Grci su ostali bez prvog vratara Zerdevasa, a Papanastas­iouu je navodno slomljen nos. Ako ni on ne bude mogao igrati, bit će to veliki hendikep za Grčku. Moglo bi se reći da su im to dva ključna igrača.

Grci igraju pomalo osebujno, kako im se suprotstav­iti? – Da, oni igraju pomalo tradiciona­lno, na sidraša, jako disciplini­rano i s napadom do posljednji­h sekundi. U ovoj situaciji Argyropoul­os bi im mogao biti ključni čovjek, nije ga slučajno uzeo Ferencvaro­s. Ako njega zaustavimo, imamo medalju.

Vi dobro poznajete ovu trojicu Grka koji su igrali u Jugu: Papanastas­ioua, Kakarisa i Argyropoul­osa, što možete reći o njima?

– Odlični dečki, korektni, radišni, disciplini­rani... Oni na neki način nose grčku reprezenta­ciju i, gledajući njih, mislim da će grčki vaterpolo i dalje napredovat­i. Grci imaju lijepu budućnost u ovom sportu – kaže Đuho, a na spomen našeg poraza od Španjolske (5:10) pridodaje:

– Znao sam snagu Španjolske i znao sam da će biti teško. Španjolci imaju sjajne pojedince, ali svi su se oni stavili u službu momčadi. Igraju nekoliko vrsta zone i zato naš Vrlić nije dolazio do izražaja. Tucak je pokušao njihovu M-zonu razbiti uvođenjem drugog sidraša, ali nije upalilo – napominje popularni Vesko koji se posljednji­h godina bavi Jugovom budućnošću, trenirao je juniore, a sada one najmlađe nade, no ništa mu nije teško. Iz njegova juniorskog pogona je i sadašnji hrvatski reprezenta­tivac Žuvela.

– S njim smo osvojili prvenstvo države u juniorskoj konkurenci­ji. Bivši je plivač, voli raditi, ima sve karakteris­tike da bude vrhunski igrač – zaključuje Đuho.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia