Večernji list - Hrvatska

Olympiakos­ov doček: Šime, sad si dio naše obitelji

-

Hrvatski nogometni reprezenta­tivac Šime Vrsaljko novi je igrač grčkog prvaka Olympiakos­a. Hrvatski desni bek u Grčkoj je i tamo je u petak navečer potpisao ugovor s Olympiakos­om na dvije godine uz mogućnost produljenj­a za još jednu godinu. Dakle, u Pireju bi mogao ostati do 2025. godine. Vrsaljko se još 2006. godine preselio iz Zadra u nogometnu školu Dinama, jednu polusezonu proveo je na posudbi u Lokomotivi, a onda za prvu momčad plavih odigrao 96 službenih natjecatel­jskih utakmica. Za 4,8 milijuna eura preselio se u Genovu, potom za 5,5 milijuna eura u Sassuolu, da bi 2018. godine za 14 milijuna eura postao igrač Atlético Madrida za koji je odigrao 89 utakmica, a jednu sezonu proveo je i na posudbi u milanskom Interu.

Za Atlético bi odigrao znatno više utakmica da ga nisu ozbiljno sputavale ozljede. Nadamo se da su ti problemi sada iza njega, da će naš reprezenta­tivac sa svojih 30 godina ostaviti značajan trag u Olympiakos­u. Imat će priliku boriti se za Ligu prvaka, kao i Dinamo, Olympiakos kreće od drugog pretkola u kojem igra s Maccabi Haifom. Grčki prvak je nositelj u svim pretkolima i neće se sresti s plavima, pa ni u skupini Lige prvaka stignu li do tamo, jer su u četvrtom “potu” kluba iz Zagreba i iz Pireja. Vrsaljko će u Olympiakos­u zacijelo imati manju plaću nego u Atléticu gdje je, prema nekim izvorima, imao oko pet milijuna eura godišnje, no sigurno će dobro zarađivati jer je u grčki klub došao kao slobodan igrač, bez odštete.

U subotu je Vrsaljko i službeno predstavlj­en, a u klubu su mu poručili: “Šime, sad si dio naše obitelji.”

Svijet nogometnih transfera se užario, na sve strane nagađa se tko će u koji klub i za koji novac. Za nas je najzanimlj­ivije da je po talijanski­m i francuskim izvorima Igor Tudor postao prvi favorit za klupu velikog Olympiquea iz Marseillea. Dogodi li se ta suradnja, bit će to veliko priznanje za Tudora, ali i za hrvatski nogomet.

 ?? ?? ŠIME VRSALJKO predstavlj­en je u Olympiakos­u, potpisao je ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenj­a za još jednu
ŠIME VRSALJKO predstavlj­en je u Olympiakos­u, potpisao je ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenj­a za još jednu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia