Večernji list - Hrvatska

Čačića može brinuti 45 minuta, a Dambrauska­sa većina prikazanog

- Robert Junaci

Samo je još nekoliko treninga ostalo za nogometaše Dinama i Hajduka do početka nove sezone, do njihova međusobnog sraza u Superkupu (Maksimir, 9. srpnja). Malo je još vremena za trenere Antu Čačića i Valdasa Dambrauska­sa da poslože neke stvari, da još malo neke stvari probaju uigrati, neke i popraviti.

Doduše, iako je Superkup prvi trofej koji se može osvojiti u sezoni, nije to sraz za koji su treneri pripremali momčadi jer tek nakon toga počinju najvažniji ispiti za plave i bijele, kad krenu u europske kvalifikac­ije od kojih se može ostvariti i dobar prihod, ali i kad počne prvenstvo jer u oba tabora uvjereni su da će se boriti za naslov pa i doći do tog trofeja, ipak najvrednij­eg.

Petković najveće pojačanje

No, bez obzira na to, ipak je to susret Dinama i Hajduka, susret koji nikad nije prijateljs­ki i koji je uvijek lijepo dobiti, željeli bi to i da su se ovih dana sreli negdje na slovensko-austrijsko­g granici, negdje na pola puta od baza svojih priprema koje su im završile i još će kod kuće malo peglati formu.

Ako je suditi po rezultatim­a, pa i igri na pripremama, onda Dinamo ulazi u subotnji sraz bolje raspoložen, plavi su upisali dvije pobjede od po 3:0 (makedonska Škendija i slovenska Nafta) te remi sa Spartakom iz Trnave (3:3). Još će prije Hajduka odigrati jednu utakmicu da bi oni koji su manje igrali dobili potrebnu minutažu.

Dinamo je izgledao jako dobro u pet od šest odigranih poluvremen­a, sve je to imalo i glavu i rep, i dobru defenzivu, dobru organizaci­ju igre, kvalitetnu završnicu. Samo to prvo poluvrijem­e protiv Spartaka može zabrinuti jer su u njemu plavi izgledali katastrofa­lno, užasno i zasluženo su prvi dio susreta gubili s 0:3. No uspjeli su se vratiti i na kraju zadovoljni s 3:3 iz Lendave produžili kući na malo odmora.

– Vidio se umor na igračima, nismo funkcionir­ali kao momčad, imali smo puno tehničkih grešaka. Ali, i očekivalo se da u zadnjoj utakmici budemo najumornij­i, to je normalno. Mene osobno veseli da su svi igrači naporno radili na pripremama, nijedan nije ispao iz stroja, nitko se nije ozlijedio. Nakon povratka u Zagreb dva mjeseca nećemo moći odraditi nijedan razvojni trening jer nas čekaju utakmice svaka tri dana i zato smo napravili više opsežnih, intenzivni­h treninga da napravimo temelje onoga što nas čeka u sljedeća dva mjeseca – rekao je nakon te utakmice trener Čačić.

Pokazalo se da će Drmić i Ljubičić biti pojačanja, a Ljubičić se pokazao na više pozicija. I osim u tih loših 45 minuta protiv Slovana, Dinamo nije imao slabog pojedinca.

Dobitnik priprema svakako je Bruno Petković, gledali smo onog pravog Petkovića, voljnog, razigranog, a sad i ubojitog i on bi doista mogao postati pravo pojačanje nastavi li ovako. Sigurno

mu je pomoglo i to što je konačno bez bolesti ili ozljeda odradio kompletne pripreme, a nakon dugo vremena odradio ih je i kapetan Ademi.

Dakle, Dinamo će u Superkup ući dobro raspoložen, sigurno će do te utakmice Čačić znatno spustiti intenzitet rada i bit će svježiji.

Isto će napraviti i trener Hajduka, njemu je u ovom trenutku taj Superkup možda i važniji za početak sezone. Jer, u posljednjo­j utakmici prvenstva poražen je od Dinama, a na pripremama u Austriji rezultati nisu bili na očekivanoj razini. Koliko god pripremne utakmice nisu mjerilo, loši rezultati, ali i dosta loših partija, utječu na momčad.

Hajduk je izgubio od rumunjskog Cluja (0:2), remizirao s HSV-om (2:2) te izgubio od Genta s uvjerljivi­h 0:3 i odigrao jako loše, mogao je i gore stradati. Za kraj je kombiniran­a momčad igrala 1:1 s mađarskom Kisvardom, no zabrinjava izdanje protiv Genta.

Protiv Dinama pokazati zube

– Ovo je tip utakmice koji možemo očekivati u Europi. Nadigrali su nas u većem dijelu utakmice, pogotovo u prvom dijelu. Griješili smo u obrani, prolazili su kraj nas, šutirali unutar šesnaester­ca. Nismo uspijevali izaći u presing. Nismo uhvatili ritam. Kada nas Gent nije previše pritiskao u nastavku, bilo je malo bolje, ali nismo odigrali dobro – rekao je trener Dambrauska­s, a Filip Krovinović dodao:

– Bolje izgubiti na pripremama i vidjeti da nismo na pravoj razini nego da nam se to dogodi kada krene sezona. Zato i postoje prijateljs­ke utakmice, da jedemo travu i grizemo. Nažalost, to nismo pokazali protiv Genta. U utakmici Superkupa protiv Dinama treba pokazati zube.

Treba napomenuti da su i Čačić i Dambrauska­s dosta šarali s momčadima, Dinamo nije nijednom izveo sastav za koji bismo mogli reći da je najjači ili da će biti udarni. Hajduk je protiv Genta izveo uglavnom sve najbolje i zato na Poljudu trebaju biti zabrinuti. No imaju pred sobom još tjedan dana rada, slaganja i popravaka do dolaska u Maksimir, k Dinamu koji sigurno može biti zadovoljni­ji

• nakon priprema.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia