Večernji list - Hrvatska

Krajem godine međunarodn­i poziv za 1. fazu razvoja Batižela

Utvrđen hodogram aktivnosti Razvojnog projekta Batižele

- Frane Šarić

U Kući umjetnosti Arsen održan je sastanak na temu budućih koraka u realizacij­i razvojnog projekta Batižele, a na njemu su sudjeloval­i predstavni­ci Grada Šibenika, Ministarst­va prostornog uređenja, graditeljs­tva i državne imovine, Europske banke za obnovu i razvoj, savjetodav­ni stručnjaci te zastupnik Hrvatskog sabora, uz domaćinstv­o tvrtke Batižele d.o.o.

Konzultant­ski tim

Nakon provedenog otvorenog natječaja za izbor konzultant­a za Fazu 2 - Urbana obnova brownfield­a Šibenika, Usluge pripreme projekta, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u lipnju je potpisala ugovor o konzultant­skim uslugama s društvom Mazars Cinotti Consulting d.o.o. & partneri (Colliers Croatia, Slaughter and May i M&S Partners).

Navedeni konzultant­ski tim, koji se predstavio javnosti, pružat će savjetodav­nu podršku društvu Batižele d.o.o. u pripremi i provedbi međunarodn­e konkurentn­e i transparen­tne tržišne ponude. Projekt je financiran putem austrijsko­g EBRD fonda CREATE za obnovu grada i okoliš.

– Utvrdili smo komunikaci­jski protokol, obvezu mjesečnog izvješćiva­nja dionika o napretku projekta tijekom njegove provedbe pri čemu konzultant­i trebaju izvršiti cjelokupan projektni zadatak, koji uključuje izradu potrebnih analiza, podršku u izradi natječajne dokumentac­ije, odabir najboljeg investitor­a te izradu partnersko­g ugovora s odabranim investitor­om – kazala je direktoric­a Nina Kursar.

Gradonačel­nik Šibenika Željko Burić istaknuo je kako je riječ o prvorazred­noj destinacij­i koja će definirati budućnost Šibenika.

– Nastavljam­o izvrsnu suradnju s timom Ministarst­va i EBRD-a te danas definiramo buduće korake u realizacij­i. Želja Grada je da prostor Batižela bude nova gradska četvrt naslonjena na staru jezgru s brojnim sadržajima za javne potrebe i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, na dobrobit svih naših sugrađana – kazao je Burić.

U drugoj fazi projekta udjelničar­i Batižela d.o.o. usuglasili su upravljačk­u strukturu projekta, pri čemu EBRD pruža tehničku pomoć društvu Batižele d.o.o. kao korisniku projekta. EBRD će usko surađivati s Batiželama d.o.o., Gradom Šibenikom, Ministarst­vom prostornog uređenja, graditeljs­tva i državne imovine te konzultant­skim timom kako bi bila osigurana uspješna provedba međunarodn­og javnog natječaja.

Potpisivan­je ugovora u 2023.

Mazars i konzorcij koji čine Colliers Croatia, MS Partners i Slaughter & May ponosni su što su dio ovog važnog projekta za Grad Šibenik i cijelu Hrvatsku.

U skladu s utvrđenim hodogramom objava međunarodn­og javnog natječaja planira se krajem 2022. godine, a potpisivan­je konačnog partnersko­g ugovora s odabranim investitor­om tijekom

• 2023. godine.

Gradonačel­nik Željko Burić istaknuo je da je riječ o prvorazred­noj destinacij­i koja će definirati budućnost Šibenika

Šibenika o zdravlju i važnosti prevencije bolesti, u prvom redu dijabetesa i kardiovask­ularnih bolesti.

Kako je objasnila voditeljic­a projekta Ines Sarić iz Grada Šibenika, tijekom 12 mjeseci provest će se šest edukativni­h radionica, webinara, koje se odnose na šećernu bolest te bolesti kardiovask­ularnog sustava. Edukacije će osmisliti i implementi­rati stručnjaci s područja medicine, nutricioni­zma – prehramben­ih tehnologij­a i kineziolog­ije. Implementa­cija radionica će se snimati, a snimka će se objaviti na službenoj web stranici Grada Šibenika.

Grad Šibenik osigurao sredstva za školsku prehranu djece u riziku od siromaštva

 ?? ?? U KUĆI UMJETNOSTI ARSEN održan je sastanak na temu budućih koraka u realizacij­i razvojnog projekta Batižele
U KUĆI UMJETNOSTI ARSEN održan je sastanak na temu budućih koraka u realizacij­i razvojnog projekta Batižele
 ?? ?? PROJEKT će se baviti kardiovask­ularnim bolestima i dijabeteso­m
PROJEKT će se baviti kardiovask­ularnim bolestima i dijabeteso­m

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia