Večernji list - Hrvatska

Kyrgios i Tsitsipas vode rat, Pavić i Mektić u četvrtfina­lu, Dodig odustao

- Katarina Kušec

Wimbledon

O ovogodišnj­em Wimbledonu još će se dugi pričati. U početku je problem stvarao koronaviru­s koji je nekoliko igrača ‘prilislio’ da odustanu od nastupa, a sada oni koji su ostali rade šou na travi.

Posebno upečatljiv bio je dvoboj australsko­g tenisača Nicka Kyrgiosa i Grka Stefanosa Tsitsipasa. U tom meču trećeg kola slavio je Kyrgios sa 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) čime je osigurao osminu finala protiv Amerikanca Brandona Nakashime.

Nimalo gospodski meč

No, on se s Tsitsipaso­m na terenu nije ponašao nimalo gospodski. Stalno su si nešto dobacivali, a u više navrata su namjerno jedan drugog gađali lopticama na mreži. Kyrgios se čak svađao i sa sucem. Njihovi problemi nastavili su se i nakon meča.

- Bilo je to konstantno maltretira­nje. On maltretira protivnike. Vjerojatno je bio nasilnik u školi. Ima vrlo zlu stranu. Dosadi vam to. Ovdje smo da igramo tenis, ne da imamo dijaloge. Bilo je to loše s moje strane, ali sav cirkus s druge strane mi je dosadio - rekao je Grk, a ‘zločesti dečko’ tenisa nije mu ostao dužan:

- Kako sam ja to bio nasilan prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama. On je bio taj koji je lopticom pogodio navijača. Osim svojih prepirki sa sucem, nisam napravio ništa čime bih ga uvrijedio. Vjerojatno bih i ja bio lud da me netko stalno pobjeđuje.

No, ono što veseli hrvatske navijače jest to da na trećem

Grand Slam turniru godine u osmini finala imamo tenisačicu.

Naime, Petra Martić nakon 6:2, 7:6(5) pobjede protiv osme nositeljic­e, Amerikanke Jessice Pegule u trećem kolu, izborila je nastavak svoje priče na ovom turniru. Bio joj je to treći meč na ovogodišnj­em Wimbledonu bez izgubljeno­g seta.

- Puno mi znači ova pobjeda, a u meni je ostalo još dovoljno energije za dalje - rekla je Petra koja je treći put dogurala do drugog tjedna Wimbledona u karijeri. Osminu finala je igrala 2017. i 2019. godine.

U osmini finala će danas igrati protiv Kazahstank­e Elene Ribakine.

Dodig odustao

Muški parovi još su jedna stavka u kojoj hrvatski tenis prednjači. Wimbledons­ki branitelji naslova Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u četvrtfina­le.

Imali su dosta težak ispit i prošli su ga nakon pet setova sa 6:4, 7:6 (6), 4:6, 2:6, 6:3. U osmini finala svladali su Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliovaaru.

U četvrtfina­lu će igrati protiv boljih iz dvoboja britanskog i njemačkog para Jonny O’Mara i Ken Skupski - Kevin Krawietz i Andreas Mies.

Mate Pavić je u nedjelju trebao igrati i u konkurenci­ji mješovitih parova, ali dvoboj u kojem su on i Indijka Sania Mirza trebali igrati protiv Ivana Dodiga i Tajvanke Latishe Chan nije se odigrao. Naime, Dodig je odustao od nastupa, baš kao što je to morao učiniti i u konkurenci­ji muških parova s Austinom Krajicekom pa su Francuzi Mahut i Roger-Vasselin prošli u četvrtfina­le bez

• borbe.

 ?? ?? SJAJNI HRVATSKI PAR Mektić i Pavić nastavljaj­u s pobjedama na Wimbledonu, u osmini finala bili su bolji od Britanca Glasspoola i Finca Heliovaare
SJAJNI HRVATSKI PAR Mektić i Pavić nastavljaj­u s pobjedama na Wimbledonu, u osmini finala bili su bolji od Britanca Glasspoola i Finca Heliovaare
 ?? ?? VATERPOLIS­TICE SAD-a u finalu su pobijedile Mađarice s 9:7
VATERPOLIS­TICE SAD-a u finalu su pobijedile Mađarice s 9:7

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia