Večernji list - Hrvatska

Tudor potpisuje za Marseille, vodit će klub u Ligi prvaka

Predsjedni­k Marseillea izabrao je Tudora, no dio navijača francuskog giganta smatra da Hrvatu nedostaje iskustva za takvu vruću klupu

- Karlo Ledinski

novi je igrač Panathinai­kosa, objavio je danas tu vijest na svojim službenim stranicama grčki velikan. Nakon što je kao posuđeni igrač njemačkog Nürnberga odradio dvije posudbe na Rujevici, sada je umjesto ostanka u Rijeci odradio transfer u slavni grčki klub.

Krešić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Rijeci, a od danas je i službeno igrač Rijeke. Krešiću je posudba trajala do kraja lipnja te su nakon toga odrađene sve potrebne radnje da bi se transfer i tehnički zaključio, objavila je Rijeka.

dogovorio maksimalno produljenj­e ugovora koji bi mogao biti vrijedan do 231 milijun dolara, potvrdili su njegovi agenti za ESPN. Williamson, koji će u srijedu navršiti 22 godine, nije igrao cijelu sezonu zbog ozljede stopala. cijele Lijepe Naše, a borit će se za prestižnu nagradu – titulu prvaka Hrvatske te odlazak na Ligu prvaka u slovenski Maribor krajem kolovoza. Nakon kultnog Keglića i NC Zlatna Lopta na zagrebačko­m Žitnjaku, završnica se prvi put organizira na nogometnom terenu TOP Kerestinca.

Elite Academy Pakrac – Graditeljs­tvo Merkaš 0:3, MNK Lošinj – CB PodRoom 3:4, MNK Lošinj – Elite Academy Pakrac 3:0, CB PodRoom – Graditeljs­tvo Merkaš 4:2, Graditeljs­tvo Merkaš – MNK Lošinj 6:4 Elite Academy Pakrac – CB PodRoom 0:3; Restoran Nada Vukovar – MNK MC Plus 2:3, Sunprotect Sisak – Boemi Fast Food Pajero 3:1,Boemi Fast Food Pajero – MNK MC Plus 1:3, Sunprotect Sisak – Restoran Nada Vukovar 1:6; CB Kum Cerna – 10x Team Cestica 3:4, Hotel Macola – MNK Bjelovar 1:2, Restoran Nada Vukovar – Boemi Fast Food Pajero 13:3, MNK MC Plus – Sunprotect Sisak 4:2, CB Kum Cerna – MNK Bjelovar 4:5, 10x Team Cestica – Hotel Macola 1:4, 10x Team Cestica – MNK Bjelovar 2:1, CB Kum Cerna – Hotel Macola 2:6

Da su nam igrači jako traženi na nogometnom tržištu, to smo već navikli, a sada nas na isto privikavaj­u i hrvatski treneri. Stjepan Tomas nedavno je preuzeo prošlogodi­šnje iznenađenj­e Lige prvaka, moldavski Sheriff, Niko Kovač još prije toga preuzeo je Wolfsburg, Igor Jovićević blizu je Šahtara, kluba koji će direktno u Ligu prvaka, a dio najboljeg klupskog natjecanja po svemu sudeći bit će i Igor Tudor. Splićanin je jučer doputovao u Marseille, a danas bi trebao potpisati dvogodišnj­i ugovor s francuskim doprvakom. Izuzetno je to priznanje za hrvatskog trenera jer Marseille je europski gigant s vojskom navijača, a uz to već ima zagarantir­ano mjesto u ovosezonsk­oj Ligi prvaka.

Tudoru dvogodišnj­i ugovor

U Marseilleu vjeruju kako su našli mladog i modernog trenera koji će moći nastaviti koracima donedavnog trenera Sampaolija, odnosno da će Olympique igrati intenzivan i napadački nogomet kakav je Tudor forsirao prošle sezone u Veroni. Francuzi pišu da je Tudor došao zbog predsjedni­ka Marseillea Pabla Longorije. On je ljubitelj 3-4-2-1 formacije, koju preferira i hrvatski strateg.

Unatoč uspješnoj sezoni u Hellas Veroni, koju je prošle sezone digao na deveto mjesto u Seriji A, Tudor nikad nije iskusio Ligu prvaka kao trener. I zato će mu Marseille biti najveći izazov u dosadašnjo­j Ligi prvaka. Osim Verone, u 13 godina dugoj trenerskoj karijeri vodio je još Galatasara­y, Hajduk, Karabükspo­r, PAOK i Udinese. Imao je angažman i kao pomoćni trener Andrea Pirlu u Juventusu.

Tudor i Verona odlučili su na kraju protekle sezone prekinuti suradnju, a Hrvat je svoj odlazak opisao kao tešku odluku, objasnivši da su obje strane shvatile da više ne postoje uvjeti potrebni za nastavak zajedničko­g puta.

Dio navijača Marseillea skeptičan je oko Tudora, pitaju se je li dorastao klupi tako velikog kluba.

”Longoria je uvjeren da je Tudor pravi čovjek, no navijači Marseillea nisu na tom tragu. Neki propitkuju Tudorov životopis, koji u 44 godine ima malo vrhunskih trenerskih referencij­a. Pitaju se može li Tudor podnijeti žar i pritisak Marseillea koji je ušao u Ligu prvaka”, pišu Francuzi.

Vrijeme priprema završava 31. srpnja prijateljs­kom utakmicom Marseillea s Milanom. Tjedan dana nakon toga već počinje prvenstvo Francuske susretom s Reimsom na Vélodromeu. Klub je do sada zadržao kostur momčadi, napustio ih je samo Boubacar Kamara (22) kojemu je istekao ugovor te je prešao u premierlig­aša Aston Villu.

Francuski nogometaš Adrien Tamèze prošle je sezone igrao za Veronu pa je opisao hrvatskog trenera.

– Tudor je trener za kojeg znaš da će te ubiti ako ne trčiš. Stalno viče: “Kreni, pritisni, vrati se, napadni, ponovno...” Nikad se ne umori. Njegov nogomet je fizički i agresivan. Kod njega presing počinje u protivničk­om šesnaester­cu. Igrači se cijede od znoja nakon svakog treninga. S njim morate biti naviknuti na jako veliku količinu trke i rada – rekao je Tamèze.

Kada Tudor danas i službeno potpiše za Marseille, Hrvatska će sigurno imati barem jednog trenera u ovosezonsk­oj Ligi prvaka, no ta brojka mogla bi narasti na četiri!

Hrvati sve traženiji

Naime, kroz kvalifikac­ije bi do Lige prvaka mogli Ante Čačić (Dinamo) i Stjepan Tomas (Sheriff), a direktno u LP će Igor Jovićević preuzme li klupu Šahtara.

A kada se zna da uz to imamo još dvojicu trenera u ligama petice (Kovača u Wolfsburgu i Jurića u Torinu), jasno je da su nam treneri

traženiji.• sve bolji i

Poslože li se neke stvari, Hrvatska bi u Ligi prvaka mogla imati četiri svoja trenera!

 ?? ?? U Marseilleu vjeruju kako su našli modernog trenera koji će moći nastaviti koracima donedavnog trenera Sampaolija, odnosno da će Marseille igrati intenzivan i napadački nogomet kakav je Tudor forsirao prošle sezone u Veroni
U Marseilleu vjeruju kako su našli modernog trenera koji će moći nastaviti koracima donedavnog trenera Sampaolija, odnosno da će Marseille igrati intenzivan i napadački nogomet kakav je Tudor forsirao prošle sezone u Veroni
 ?? ADAM GNEZDA ČERIN ?? ove je sezone bio u Rijeci, sad je potpisao za Panathinai­kos
ADAM GNEZDA ČERIN ove je sezone bio u Rijeci, sad je potpisao za Panathinai­kos
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia