Večernji list - Hrvatska

Gavranović: Dinamu je Europa važnija od Superkupa s Hajdukom

Mario Gavranović igrao je u posljednje­m Superkupu: Dinamo – Rijeka 1:0

- Robert Junaci

Nakon tri godine igrat će se Superkup, u posljednje­m je, 2019. godine, Bjeličin Dinamo s 1:0 u Maksimiru svladao Bišćanovu Rijeku, prvak je u Maksimiru bio bolji od osvajača kupa. Nije to bila nekakva velika nogometna fešta, pred oko 5000 gledatelja iako su obje momčadi zaslužile puno bolji nogometni ambijent.

Dobro pobijediti konkurenta

Prošle sezone u ovo vrijeme također se trebao igrati Superkup, ali na kraju nikada nije odigran. Bilo je to pandemijsk­o vrijeme, sezona prije toga završila je kasno, igrači nisu imali odmora, a nova sezona kretala je gotovo odmah, pa i europske kvalifikac­ije i Superkup između Dinama i Rijeke odgođen je. Potom je plan bio da se odigra prije početka drugog dijela sezone, ali ni to se nije dogodilo, Dinamo je ponovno prezimio u Europi, čekao ga je gust raspored i na kraju taj susret otišao je u zaborav.

Nije to prvi put da se Superkup nije igrao, još je nekoliko puta “propao” jer se klubovima nije uklapao u raspored ili su nalazili neke druge izlike. Ne može se reći da je klubovima sad nešto posebno stalo do ovog trofeja, ali kako je uglavnom obično riječ o susretima ponajbolji­h klubova, oni nisu beznačajni.

– Ipak se igra za trofej, igra se protiv velikog konkurenta, početak je nove sezone... U takvim utakmicama, s pobjedom dobivaš još samopouzda­nja za tu novu sezonu. I u takvom derbiju kakav će se sad igrati, svi se ipak žele pokazati u najboljem svjetlu pred ono što im slijedi – kaže nam Mario Gavranović koji je igrao u tom posljednje­m odigranom Superkupu.

Podsjetimo, jedini pogodak na utakmici postigao je Amer Gojak, bila je to golčina pred kraj poluvremen­a. Nogomet nije bio na nekakvoj vrhunskoj kvalitativ­noj razini, ali je bilo još kako uzbudljivo. Naime, još su dva pogotka poništena Dinamu i dojam je da su plavi oštećeni bar za jedan pogodak. No, onda se još “zakuhalo” na kraju, Lovro Majer je ušao i brzo dobio dva žuta kartona, isključen je, ali se Dinamo obranio iako je na samom kraju Rijeka imala veliku priliku.

Dojam je da se ni plavi tada nisu spremali posebno za tu utakmicu, današnji trener Ante Čačić i sam je najavio da ne sprema momčad za Superkup, da mu je cilj dovesti momčad do toga da u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka bude najvišoj razini, a da u top-formi bude u play-off Lige prvaka, očito vjerujući da će do tamo i stići.

– Nismo se ni mi posebno tada spremali za tu utakmicu. Znate da je za Dinamo ipak u ovo vrijeme najvažnije biti pravi u kvalifikac­ijama Lige prvaka, da su Liga prvaka ili Europska liga najvažniji. No, Superkup je ipak prva utakmica sezone, igra se protiv Hajduka i neće to biti prijateljs­ka utakmica. Nije stvar samo u osvajanju prvog trofeja sezone, ali osvajanje tog trofeja i pobjeda nad velikim rivalom sigurno bi puno značila i jednoj i drugoj momčad iako još uvijek nisu u punoj formi – rekao nam je Mario Gavranović koji se iz Švicarske spremao za put za Tursku u kojoj je odigrao posljednju sezonu, a drži da će još igrati u Kayserispo­ru s kojim ima ugovor još godinu dana, a za koga će u nedjelju u srazu Dinama i

Igra se za trofej, protiv velikog konkurenta, početak je nove sezone i svi se žele pokazati – kaže Gavranović

 ?? ?? SLAVLJE 2019. – Gojak, Ademi, Gavranović, Livaković i društvo proslavili su pobjedu nad Rijekom
SLAVLJE 2019. – Gojak, Ademi, Gavranović, Livaković i društvo proslavili su pobjedu nad Rijekom
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia