Večernji list - Hrvatska

Eriksen u Man. Unitedu, suradnja na tri godine

-

Hajduka navijati nije sporno, kad god smo razgovaral­i s njim nakon odlaska iz Maksimira, znao je sve o Dinamu i vjerno ga pratio koliko god je mogao.

Danas Škupi – Lincoln

Nakon malo odmora koji su plavi dobili nakon deset dana žestokog rada na pripremama u Sloveniji, igrači su se vratili na travnjak i Ante Čačić sa svojim suradnicim­a polako crta konture momčadi. Da bi nečije ime u svojim planovima značajnije podcrtao, plavi će odigrati još jednu utakmicu, Čačić želi još malo vidjeti svoje “pulene” na djelu, možda kroz taj susret otkloniti još neke dvojbe oko momčadi i kadra s kojim će u borbu za novi naslov prvaka, kup, ali i na put do neke od europskih skupina, s tim da je prvi cilj skupina Lige prvaka.

Plavi će danas početi skupljati nove informacij­e o makedonsko­m Škupiju i gibraltars­kom Lincolnu. Naime, večeras ova dva kluba igraju prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka u Skoplju, uzvrat je za tjedan dana, a bolji iz dva susreta dolazi u Maksimir na prvu utakmicu drugog pretkola

19. srpnja. No, do toga za Dinamo ima vremena, prvo je na redu Hajduk u subotu (20 sati), a onda u petak, 15. srpnja stiže Lokomotiva (20 sati) u prvom kolu novog prvenstva. I onda dugo neće biti

• nikakvog odmora za plave.

Danski reprezenta­tivac Christian Eriksen (30) uskoro će potpisati za Manchester United, javlja tako poznati novinar i stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Danac je navodno dogovorio suradnju na tri godine, a u Manchester United stiže po isteku ugovora s Brentfordo­m za koji je potpisao početkom godine i to na šest mjeseci. Naime, ondje je zaigrao jer u Interu nije mogao nastupati s obzirom na to da je prošle godine na Europskom prvenstvu doživio srčani zastoj. Nakon što mu je ugrađen defibrilat­or više nije mogao biti član talijansko­g prvaka jer Serie A ne dopušta nastup igračima kojima je ugrađen bilo kakav instrument koji regulira rad srca. Eriksen se uspješno vratio klupskom i reprezenta­tivnom nogometu i sada ga s 30 godina čeka transfer karijere.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia