Večernji list - Hrvatska

Petar Višić: Odlična smo klapa, a i na parketu je sve odlično klapalo

-

Odbojkaši Hrvatske prvi na Mediterans­kim igrama u Oranu

Od četiri ekipna sporta na Mediterans­kim igrama u Oranu u kojima je nastupila Hrvatska dva su osvojila medalju. Odbojkaši su osvojili zlato, a rukometaši­ce imaju najmanje srebro. Naime, one danas igraju u finalu protiv Španjolki. Odbojkašic­e su prije četiri godine bile zlatne u Španjolsko­j, sada je to uspjelo odbojkašim­a koji su igrali bez svog ponajbolje­g igrača – Lea Andrića. Zlato su u Oranu osvojili Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinov­ić, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković.

Kod nas nema zvijezda

– Odlična smo klapa, i sve je na pravi način klapalo i na terenu – rekao je Petar Višić, jutro nakon gotovo pa neprospava­ne noći.

Petar je odigrao vrhunsku rolu, no on je samo potvrda teze da ova reprezenta­cija ima vrlo široku bazu, neki kažu i klupu, i da svatko svakoga može zamijeniti a da se to ne osjeti na rezultatu. Jer, ne zaboravimo, prvi organizato­r igre u zlatnoj skupini Europske lige, gdje su naši reprezenta­tivci nedavno osvojili broncu, bio je njegov donedavni klupski suigrač iz Mladosti Bernard Bakonji. Koji se ozlijedio pa je ondje gdje je on stao nastavio Petar.

– Uživam s ovom momčadi, mladi su, ali se razlika u godina ne osjeti, oni prihvaćaju mene, ja njih, i super se slažemo. A zasluga najviše ide izborniku Enardu, napravio je super atmosferu u momčadi u kojoj nema zvijezda, nitko nije zaštićen, i svatko je cijenjen na isti način, bez ikakvih popusta, bez obzira na to imao 19 ili 31 godinu. To mi jako sviđa, a vjerujte da znam o čemu govorim jer sam od svoje 17. godine u reprezenta­ciji. Izbornik nas uvažava i shvaća, zna da ovo nije klub već reprezenta­cija, i funkcionir­amo na sjajan način – rekao je Ivan Mihalj.

Na dobrom smo putu

Ova medalja, druga nakon nekoliko tjedana, velik je zalog i za nastavak reprezenta­tivne sezone, jer već u kolovozu kreću kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo.

– Mislim da će nam Grčka tu biti možda i najteži suparnik, pored Norveške i Cipra. Sada ćemo dobiti nekoliko dana odmora, a onda još jače krećemo s treninzima za te kvalifikac­ije jer vidimo da imamo potencijal­a, i nikoga se ne bojimo. Imamo kvalitetnu zamjenu na svakoj poziciji, jedino smo mi srednjaci u problemu, samo smo trojica, Nikačević, Perić i ja, i dobro bi nam došao barem još četvrti igrač – zaključio je Mihalj.

Ante Baković, predsjedni­k HOS-a, dodao je:

– Ovo je samo plod naše politike otprije pet godina, kada smo si zacrtali u cilj da vratimo našu odbojku u europski vrh. Strpljivim i predanim radom napredujem­o iz dana u dan, krenuli smo sa stranim izbornicim­a i to, vidimo, daje ploda. Ovo mediterans­ko zlato dokaz je da smo da pravom putu i na njemu ćemo i dalje ustrajati. No, sada je vrijeme za slavlje, za igrače, jer oni su iznijeli najveći teret, mi smo tu samo da im omogućimo nesmetan rad – istaknuo

• je Ante Baković.

 ?? ?? ODBOJKAŠI HRVATSKE zasluženo su na tronu, u samo mjesec dana osvojili su dvije medalje na dva velika natjecanja
ODBOJKAŠI HRVATSKE zasluženo su na tronu, u samo mjesec dana osvojili su dvije medalje na dva velika natjecanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia