Večernji list - Hrvatska

Nobilo: Milošević je poslužio kao smokvin list

-

Niječe krivnju

Boris Milošević do veljače je bio SDSS-ov potpredsje­dnik u Vladi Andreja Plenkovića, no morao je otići zbog USKOK-ove istrage. Jednu stranu Markovog trga zamijenio je drugom, jer je aktivirao saborski mandat, no u petak mu je Sabor na zahtjev DORH-a skinuo saborski imunitet da bi jučer mogao biti ispitan u USKOK-u. U USKOK je došao u 11 sati, no nije bio raspoložen za izjave. Malo razgovorlj­iviji bio je njegov odvjetnik Anto Nobilo, koji kazao da je Milošević iznio obranu u kojoj je zanijekao krivnju.

– Negira počinjenje kaznenog djela, a ne postoji ni jedan jedini dokaz da je potaknuo državni organ na dozvoljenu ili nedozvolje­nu radnju. Ne postoji takva radnja, ne može se identifici­rati, a njega se sumnjiči da je nekoga potaknuo. Samo je na zahtjev državnog organa dostavio dvije liste, jer je poslušao ono što su mu rekli i ništa više – kazao je Nobilo. Dodao je da je Milošević “poslužio kao smokvin list kako bi se sakrila operacija koja je bila u tijeku, a on nije bio svjestan toga”.

Milošević je osumnjičen u istrazi pokrenutoj protiv Darka Horvata, još jednog ministra iz Plenkoviće­ve Vlade. Sumnjiče se za malverzaci­je s potporama koje su dodijeljen­e tvrtkama koje na to nisu imale pravo. Riječ je o 2,6 milijuna kuna. Upitan je li Milošević istražitel­jima rekao tko je od njega tražio podatke tvrtki kojima su poslije dodijeljen­e potpore, Nobilo je kazao:

– Ana Mandac od njega je to zatražila, a on je dostavio imena s obzirom na informacij­e s terena da te firme imaju najviše šanse da dobiju. Njemu nikad nitko nije rekao da se neće poštovati rang-lista. Bilo mu je čudno što se od njega traži popis firmi, no sastavio ga je da ga se ne bi optužilo da nije surađivao, da nije dostavljao liste i da zbog toga nisu dobili potpore –

• kazao je Nobilo. (ija)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia