Večernji list - Hrvatska

Istodobno plaćali smještaj na tri lokacije?

-

Rubeša optužuje bivše čelnike KK Zadra

Nevjerojat­ne optužbe za kriminal u KK Zadru! Američki igrač Kevon Haris u isto je vrijeme navodno bio prijavljen na tri adrese, i to u jednom zadarskom hotelu, u stanu u Zadru te u hotelu u Poreču dok je klub bio na pripremama. A KK Zadar, odnosno zadarski porezni obveznici sve su to platili? Predsjedni­k NO-a Ante Rubeša tvrdi da jesu, a ispred novinara je izvadio i dresove KK Zadra s brojem 1 i brojem 2 na kojima su prezime Plenković i ime Kolinda, te se tijekom konferenci­je za novinare u više navrata obrušio na one koji su uništili KK Zadar dok je istodobno najavio i renesansnu kluba i povratak na staze slave.

Predsjedni­k NO-a Ante Rubeša u niz je navrata već sazivao novinare i odlazio u DORH optužujući bivše uprave za kriminal, a prije nekoliko tjedana objavio je da su u isto vrijeme brojni košarkaši KK Zadra bili prijavljen­i i u jednom hotelu u Zadru i na pripremama u Poreču. Bivši direktor kluba Željko Žilavac, kojega je Rubeša direktno prozvao, to je tada objasnio čuvanjem smještaja za igrače KK Zadra kad se vrate s priprema, no DORH je nakon prošle konferenci­je za novinare otvorio istragu. Rubeša je pokazao i koresponde­nciju koju su na WhatsAppu vodili bivši šef marketinga KK Zadra i igrač u klubu Kevon Harris iz koje se vidi, kako je rekao, da je američkom igraču istodobno plaćan smještaj na tri lokacije.

– Imam krucijalni dokaz kriminala u KK Zadru. Konkretno sam našao sve u ugovoru samo jednog igrača, a ostale nek istraže u DORH-u – pozvao je Rubeša.

HJK – Rigas (Šarić odigrao cijelu utakmicu) 1:0, Dudelange (Bojić izašao u 76. minuti) – Tirana 0:0, Zrinjski (trener Jakirović, Čondrić branio cijeli susret, Magdić igrao cijeli susret, Tičinović izašao u 90. minuti, Ćuže igrao cijeli susret, Maglica, Kamenar ušao u 46. minuti, Senić nije igrao, Mandić ušao u 71. minuti, Malekinuši­ć ušao u 90. minuti) – Sheriff (trener Tomas - na fotografij­i), Maribor (Brnić izašao u 74. minuti, Baturina izašao u 74. minuti) – Soligorsk 0:0

Engleska – Austrija 1:0

POGLEDAJTE SEMAFOR

Na takve incidente nije otporan ni Nogometni savez Sierra Leonea koji je zabilježio dva nevjerojat­na rezultata u drugoj ligi ove zemlje. Naime, dvije momčadi borile su se za prolaz u viši rang natjecanja, a njihovi susreti završili su nevjerojat­nim rezultatom 95:0 i 91:1. Glavni akteri očito namješteni­h susreta su nogometaši Kahunla Rangersa i Gulfa koji su na tablici imali isti broj bodova, a u slučaju pobjede obiju momčadi, u viši rang išao bi onaj koji postigne više golova. Na kraju je u obje utakmice postignuto ukupno 187 golova, a Nogometni savez Sierra Leonea trebao bi istražiti slučaj i kazniti odgovorne.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia