Večernji list - Hrvatska

Volim skijanje na dasci, ali i trčanje koje me opušta od svakodnevn­ih problema

Magdalena Orlić peta je odbojkašic­a koja je postala Miss sporta Hrvatske. Prije nje titulu su osvajale Dina Đolić, Marija Bakula, Martina Hamp i Kristina Knezović

- Damir Mrvec

Magdalena Orlić (19) nova je Miss sporta Hrvatske. Trenira odbojku u zagrebačko­m klubu Don Bosco, igra na mjestu srednjeg blokera. U povijesti ovog izbora Magdalena je već peta odbojkašic­a koja je postala najljepša sportašica Hrvatske. Prije nje ovu laskavu titulu ponijele su Dina Dolić (2000. godine), Marija Bakula (2005.), Martina Hamp (2008.) i Kristina Knezović (2012. godine). Njima možemo dodati još Dinu Korent (prva pratilja 2005.) i Željku Ivačić (prva pratilja 2007.) i imamo sedmorku odbojkašic­a za igranje utakmica.

- Rođena sam u Slavonskom Brodu ali u tom gradu sam živjela samo tjedan dana jer su se roditelji preselili u Zagreb. Mama je rekreativn­o trenirala gimnastiku, a kasnije je postala trenerica u zagrebačko­m Sokolu. Zbog nje sam prvo zavoljela gimnastiku, ali ritmičku koju sam trenirala u prvom i drugom razredu osnovne škole. No, kako sam rasla rekli su mi da sam previsoka za taj sport pa sam se prebacila u odbojku – rekla je Magdalena.

Jedno vrijeme je trenirala ritmičku gimnastiku i odbojku. - Bio je to neizdrživ tempo. Iz škole sam stalno odlazila na treninge, prvo na ritmiku, potom na odbojku. Na kraju sam se odlučila za sport s loptom. Ozbiljno sam počela trenirati u Dinamu s kojim sam igrala u prvoj B juniorskoj ligi. Potom sam prešla u Don Bosco gdje sam i danas. Prošlu sezonu završili smo u Prvoj ligi na drugom mjestu, četiri boda manje od Neba koji se izravno plasirao u Superligu. Od 20 utakmica imali smo 15 pobjeda i pet poraza,. Potom smo igrali kvalifikac­ije za ulazak u Superligu ali smo izgubile od Splita. Ništa, sljedeće sezone idemo konačno po plasman u Superligu – istaknula je Magdalena.

U klubu nosi broj 17, a treninzi se održavaju u dvorani OŠ Bartol Kašić na Jarunu.

- Kako stanujem u Rudešu, dvorana mi je an tri minute od kuće – dodala je Magdalena.

Klub su osnovali salezijanc­i, a kroz dvadeset godina klub je nastupao u svim rangovima natjecanja osim najvišem. Od samog ustanovlje­nja prvenstva Zagreba za mlađe dobne kategorije klub nastupa u svim kategorija­ma, klub je 17 puta nastupio na Međunarodn­im igrama salezijans­ke športske mladeži koje svake godine u jednom europskom gradu okupljaju više od 1000 mladih športaša.

- Bila sam na PMF-u,a od jeseni sam se prebacila na Kineziološ­ki fakultet. U slobodno vrijeme volim trčati,. Ne svaki dan, ali recimo svaki drugi, treći istrčim po šest, sedam kilometara. Trčanje me nekako opušta, ne razmišljam previše o problemima – priča Magdalena.

Na izbor se prijavila i došla na casting sa svojom najboljom prijatelji­com, Reom Krvavica. Njih dvije stanuju u istom kvartu, imaju zajedničke prijatelje. Bile su cimerice u Prelogu u hotelu Panorama gdje se održao izbor. Teško da se je u povijesti izbora dogodilo da jedna soba da Miss sporta i prvu pratilju. A to se dogodilo u Prelogu.

- Rea voli roniti s bocom, a ja volim skijanje na vodi. Odnosno skijanje na dasci. Moji roditelji imaju kuću na Krku pa svako ljeto uživam u skijanju – zaključila je Magdalena koja je zablistala, kao i ostale djevojke u večernjoj haljini. brenda G BLUE dizajneric­e Gabrijele Kanižaj.

 ?? ?? MAGDALENA ORLIĆ
MAGDALENA ORLIĆ
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia