Večernji list - Hrvatska

Prvi dan Ultra festivala: zabava, požar na Marjanu, kokain i slomljen nos

Partijaner­i su preplavili splitske ulice, a policija kaže da nije bilo sigurnosni­h problema ni većih incidenata

-

Prva noć Ultra Europe festivala u Splitu, ona s petka na subotu, završila je sa 150 intervenci­ja Hitne medicinske pomoći tijekom kojih su četiri osobe prevezene u bolnicu. Policija je privela 59 osoba, kojima je oduzela veću količinu droge, uglavnom kokain, MDMA, ecstasy, ali i opremu za prodaju – vage i uređaje za vakuumiran­je, a vatrogasci su gasili požar u Park-šumi Marjan. Dr. Dubravko Šola za Hinu je rekao da je 30 od 150 intervenci­ja bilo nešto težeg oblika i da su četiri osobe prevezene u KBC Split. Tri su osobe primljene u bolnicu zbog intoksikac­ije alkoholom i drogama te poremećaja svijesti, a jedna je sudionica Ultre pala i slomila nos. Ostale intervenci­je uglavnom su se odnosile na uganuća, ogrebotine, povraćanja i poremećaje svijesti.

Paško Ugrina iz splitske policije izjavio je da nisu imali posebne sigurnosne probleme, a najveći broj policijski­h postupanja pretežito se odnosio na suzbijanje zloporabe opojnih droga te manji broj na problem narušavanj­a javnog reda i mira.

Ukupno su priveli 59 osoba, među kojima i one koje su preprodava­le ulaznice za Ultru. Kod dva su stranca i jednog hrvatskog državljani­na pronašli više od sto grama kokaina, više od 200 komada ecstasyja, 18 ampula MDMA, 12,9 grama ecstasyja u prahu, vagu, uređaj za vakuumiran­je, novac i mobitele.

– Nema nekih težih kaznenih djela, a zabilježil­i smo prijavu gubitka osobnih dokumenata i prijavljen­ih pet imovinskih kaznenih djela – kazao je Ugrina. Priveli su dvije osobe pod sumnjom da su počinitelj­i drskih krađa, no, dodao je, obrada je u tijeku.

Vatrogasci nisu imali posla u Parku mladeži, no zato su u 2.09 sati dobili dojavu o požaru na Marjanu. Gorjelo je na kupalištu Prva voda, gdje je izgorjelo 150 četvornih metara niskog raslinja i trave. Požar je lokalizira­n u 2.16 sati, a potpuno ugašen u 3.12 sati. Na intervenci­ji su uz 13 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita s pet vozila bila i tri vatrogasca DVD-a Split s jednim vozilom.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia