Večernji list - Hrvatska

Dacia Duster najprodava­niji model, registrira­n i Bugatti Chiron

-

U prvih šest mjeseci u Hrvatskoj su registrira­na 23.523 nova automobila, što je za 9,8 posto manje nego u istom razdoblju lani, kada su registrira­na 26.103 nova automobila.

Vol ks w age nje i dalje najprodava­nija marka s 2396 novo registrira­nih automobila. Druga najprodava­nija marka je Kia s 2275 registraci­ja, a slijede Škoda s 2060, Dacia s 1900 i Opel s 1770 novoprodan­ih primjeraka. Šesta je Toyota, pa Hyundai, Renault, Audi, Ford, Suzuki, Peugeot, Mazda, Mercedes, BMW...

Dacia Duster s 892 registraci­je u prvih šest mjeseci ove godine najprodava­niji je model novih automobila u Hrvatskoj. Popularni Dacijin SUV već je dugo vremena među top 5 najprodava­nijih modela na našem tržištu, a od travnja je prvi put na samom vrhu.

Lani je Octaviju nakon dugo vremena s trona najprodava­nijih novih modela skinula Opel Corsa, a ove je godine ispred nje u prvih šest mjeseci Dacia Duster. Škodin bestseler je i dalje vrlo tražen, no problemi s produženim rokovima isporuke kod Škode su izraženi te su vjerojatno utjecali na manje registraci­ja (806) nego lani kada je u prvih šest mjeseci Octavia imala 1193 registraci­je. Treći najprodava­niji model je Dacia Sandero sa 749 registraci­ja. Slijede korejski urbani SUV Kia Stonic sa 701 registraci­jom i Opelov SUV B segmenta s 568 prodanih primjeraka.

Zanimljivo, u lipnju je u Hrvatskoj registrira­na prva Rimac Nevera, ali i jedan skupocjeni Bugatti. Rimac Neveru su registrira­li Rimac Automobili, a i Bugatti Chiron je registrira­n u Samoboru, pa se vjerojatno radi o automobilu koji je registrira­n u novoj tvrtki Bugatti-Rimac. (mlm)

 ?? ?? POPULARNA DACIA Rumunjska marka četvrta je najprodava­nija, a u top 3 ima dva modela - Duster i Sandero
POPULARNA DACIA Rumunjska marka četvrta je najprodava­nija, a u top 3 ima dva modela - Duster i Sandero

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia