Večernji list - Hrvatska

Zekanović: O mom političkom statusu – na jesen

-

– Radimir Čačić i prije je prijetio, a da te prijetnje nije ostvario. No ako je njegova odluka stvarno utemeljena, želim mu sretan put. Neka napusti vladajuću koaliciju i ode u oporbu jer mu je tamo i mjesto. Ako Čačić napušta koaliciju, mislim da je razlog za to približava­nje sljedećeg izbornog ciklusa. On sad hvata svoju poziciju i želi se malo udaljiti od HDZ-a. No rekao bih još nešto, ako Čačić zaista izlazi iz koalicije – je li on “žetončić” oporbe? Je li on već nešto dogovorio s ‘MožeMostom’, SDP-om i sličnima, jer “žetoni” postoje i u oporbi? Čačić očito postaje “žeton” oporbe – kazao nam je jučer nezavisni zastupnik i bivši čelnik Suverenist­a Hrvoje Zekanović.

– Ako je Čačić frajer, neka onda već ovaj tjedan, u petak kada je glasanje u Saboru, Reformisti ne glasaju za prijedloge Vlade i neka odmah napuste koaliciju – poručio je Zekanović. A kako mnogi upravo njega spominju kao sigurnu zamjenu za to prazno reformisti­čko mjesto, odnosno kao nekoga tko će prijeći na stranu vladajućih, pitali smo ga je li ovih dana razgovarao s premijerom Plenkoviće­m ili nekim iz HDZ-a te bi li mogao biti dio koalicije u kojoj je i SDSS Milorada Pupovca.

– Časna riječ, osim s novinarima, Čačić nije bio tema nijednog mog političkog razgovora. Niti je moj status u Saboru ikada bio niti će biti vezan uz Čačića.

A bez obzira na moj današnji ili budući status, svakoj ću opciji s kojom budem surađivao, ako budem surađivao i sklapao neke koalicijsk­e sporazume, davati demokršćan­sku svjetonazo­rsku notu i domoljubnu komponentu. Ja sam sad dio oporbe bez obzira na to što me se ona odrekla. A dugo planiram svoj budući politički angažman.

Ključne promjene u mom političkom angažmanu i političkom statusu javnosti će biti obznanjene na jesen – rekao je Zekanović.

”Ako Čačić zaista izlazi iz koalicije – je li on “žetončić” oporbe? Je li on već nešto dogovorio s ‘MožeMostom’, SDPom i sličnima?”

 ?? ?? Svakoj opciji s kojom budem surađivao, ako budem surađivao i sklapao neke koalicijsk­e sporazume, davat ću demokršćan­sku svjetonazo­rsku notu i domoljubnu komponentu, kaže Hrvoje Zekanović
Svakoj opciji s kojom budem surađivao, ako budem surađivao i sklapao neke koalicijsk­e sporazume, davat ću demokršćan­sku svjetonazo­rsku notu i domoljubnu komponentu, kaže Hrvoje Zekanović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia