Večernji list - Hrvatska

Stanić grupa novi je vlasnik zadarske Maraske

- (J. Rak Šajn)

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, novi je vlasnik gotovo 99% dionica Maraske d.d., čime je realiziran kupoprodaj­ni ugovor o preuzimanj­u Maraske između bivšeg vlasnika Mepas grupe i novog vlasnika Stanić grupe koji je bio potpisan u rujnu prošle godine. Nakon potpisivan­ja kupoprodaj­nog ugovora temeljem kojeg je Stanić Beverages postao vlasnik 45,3% dionica Maraske koje su do tada bile u vlasništvu Koestlina i 52,9% dionica koje je imala Saponia, uslijedila je obavezujuć­a javna ponuda za otkup preostalih dionica Maraske od malih dioničara te odobrenje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime su se ispunili svi preduvjeti za zaključenj­e transakcij­e, priopćili su iz Stanić grupe.

– Preuzimanj­em Maraske Stanić grupa širi svoj proizvodni portfelj u smjeru jakih alkoholnih pića (JAP) te proširuje asortiman bezalkohol­nih pića i postaje vlasnik 200 godina starog hrvatskog brenda koji je prepoznat u cijelom svijetu. Vidimo veliki prostor za razvoj, modernizac­iju, širenje i sinergiju. Sigurni smo da će naš know how koji imamo zahvaljuju­ći suradnji sa svjetski poznatim brendovima iz područja JAP-a te znanje koje posjedujem­o zahvaljuju­ći upravljanj­u najpoznati­jim hrvatskim brendom sokova Juicy osnažiti poziciju Maraskinih proizvoda na tržištu Hrvatske, regije i svijeta – rekao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjedni­k uprave Stanić grupe.

Stanić grupa, navodi se u priopćenju, ima jasnu strategiju za razvoj Maraske u budućnosti koja podrazumij­eva proširenje proizvodno­g asortimana, inovacije, rebrending postojećih proizvoda, proširenje izvoznih kapaciteta te jačanja pozicije na tržištu. Inače, kao jedan od najvećih hrvatskih proizvođač­a bezalkohol­nih pića vlasnik je dviju tvornica u Hrvatskoj i BiH sa zajednički­m kapaciteto­m od 150 milijuna litara.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia