Večernji list - Hrvatska

David i Victoria Beckham proslavili 11. rođendan kćeri Harper u Hrvatskoj

Odsjeli su u luksuznom privatnom resortu”Lopud 1483.”, u kojemu je cijena noćenja za 10 osoba 10.000 eura

- Petra Vuka

Da je Hrvatska omiljeno ljetno odredište brojnih bogatih i slavnih, već je nadaleko poznato, a posljednji u nizu poznatih parova koji odmor provode na Jadranu su David i Victoria Beckham. Legendarni bivši nogometaš i njegova supruga dizajneric­a u Hrvatsku su stigli posebnim povodom kak bi proslavuli 11. rođendan svoje ljubimice, kćeri Harper.

Raskošna oaza

Boravak na hrvatskoj obali samo je dio proslave godišnjice i rođendana. Naime, par je zapravo prije nekoliko dana godišnjicu proslavio večerom u Parizu, nakon čega je otputovao u Veneciju, a nakon toga došli su i do dubrovačko­g područja. Kako su dubrovački mediji prvi izvijestil­i, obitelj je točnije odsjela na otoku Lopudu, jednom od Elafitskih otoka koji je pravi mali dragulj u Jadranskom moru. Beckhamovi su tako smješteni u luksuznom kompleksu “Lopud 1483.”. Riječ je o nekadašnje­m franjevačk­om samostanu koji je grofica Francesca von Habsburg obnovila i tu napravila kombinacij­u muzeja, elegantnog boutique hotela i duhovnog utočišta 21. stoljeća zajedno s crkvom, zvonikom i romaneskni­m klaustrom. U sklopu kompleksa nalazi se i Sveti vrt, a ispred njega fotografi su snimili i članove osiguranja koji se brinu o sigurnosti, ali i privatnost­i slavne obitelji. Trinaest izvornih ćelija samostana koji se prostirao na 5000 kvadratnih metara pretvoreno je u pet apartmana za ukupno 10 gostiju, s tim da svaka soba nudi vlastitu kupaonicu i pogled na more ili vrt. A gostima je na raspolagan­ju concierge i privatni kuhar.

”Smješten na osami, nudi potpunu privatnost, što ga čini savršenim objektom za bijeg uz opuštanje. S prostranim interijeri­ma, mirnim vrtovima i zadivljuju­ćom zbirkom umjetnina, idealan je za odmor s obitelji i prijatelji­ma te duhovno utočište”, stoji u opisu resorta. Na vrhu tvrđave nalazi se terasa s koje možete promatrati zalazak sunca, a s nje se pruža panoramski pogled na more, okolne otoke i nacionalni park na Mljetu.

Na imanju se nalazi i umjetnički paviljon Black Horizon, koji, stoji u opisu resorta, spaja umjetnost i arhitektur­u. Na paviljonu su radili umjetnik Olafur Eliasson i arhitekt David Adjaye.

Inače, najam luksuznog kompleksa za jedan dan košta 10.000 eura za deset osoba, a cijena jednog noćenja iznosi oko 1400 eura.

Posjetili i Šipan

Resort je inače moguće unajmiti i za razne sastanke, seminare, koncerte, intimne proslave, vjenčanja i slično.

Slavni je par ovih dana posjetio restoran Bowa na Šipanu, a uvjet za njihov dolazak bio je da ih se ne fotografir­a što su ugostitelj­i i ispunili.

Podsjetimo, Victoria i David prije nekoliko su dana proslavili i 23. godišnjicu braka, a tim povodom Victoria se oglasila na društvenim mrežama i suprugu uputila emotivnu poruku.

– Kažu da nije zabavan, kažu da se nikada ne smijem, rekli su da nećemo trajati. Danas slavimo 23 godine braka. Davide, ti si moje sve, silno te volim – napisala je slavna dizajneric­a koja je u braku s nogometaše­m dobila četvero djece: sinove Brooklyna, Romea, i Cruza te kćer Harper. Bivšu članicu nekad popularne glazbene skupine Spice Girls David je upoznao davne 1999. godine na utakmici Manchester Uniteda. Četiri godine poslije zaprosio ju je, a već sljedeće godine dobili su prvo dijete, sina Brooklyna koji je u travnju ove godine oženio glumicu i bogatu nasljednic­u Nicolu Peltz i sve iznenadio uzevši nakon vjenčanja njezino prezime koje sada

• koristi kao svoje srednje ime.

 ?? ?? SJAJNA PROMOCIJA OBALE David i Victoria Beckham odmaraju se u luksuznom kompleksu na Lopudu koji je nekada bio franjevačk­i samostan. U Hrvatsku su stigli kako bi proslavili 23. godišnjicu braka i rođendan kćeri Harper
SJAJNA PROMOCIJA OBALE David i Victoria Beckham odmaraju se u luksuznom kompleksu na Lopudu koji je nekada bio franjevačk­i samostan. U Hrvatsku su stigli kako bi proslavili 23. godišnjicu braka i rođendan kćeri Harper

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia