Večernji list - Hrvatska

Poznati poludjeli za trendom odijevanja u stilu Barbie

Riječ je o barbiecore­u, načinu odijevanja u nijanse ružičaste boje koje neodoljivo podsjećaju na tipičnu odjeću i modne dodatke koje je tijekom godina nosila lutka Barbie

-

koju je glumila Reese Witherspoo­n, a i u tom filmu prevladava­li su pink tonovi, kao omiljena boja glavne protagonis­tice Elle Woods. Hollywoods­ke glumice rado su prihvatile ovaj trend, te smetnule s uma da ta boja više ne bi trebala biti zanimljiva, jer je samo prije nekoliko sezona modnim pistama vladala “millennial roza”. Spremno su uskočile u haljine magenta ili fuksija ružičaste, dok su neke druge birale boju dječje gume za žvakanje ili puderaste.

Sve je to naravno zabilježen­o kamerama, što onim selfie na mobitelima, što profesiona­lnima. Javnost je svojom pojavom u ružičastoj haljini totalno zaintrigir­ala Anne Hathaway. Glumica koju mnogi smatraju krutom i oštrom, pojavila se na reviji modne kuće Valentino u haljini iz njihove prošlogodi­šnje kolekcije i priuštila mnogima vizualnu poslasticu u šljokičast­oj haljini, ali i cipelama, te torbi u istoj boji

Ružičastu vole i dečki

Trend su odmah prihvatile i sestre Kardashian-Jenner. Kylie Jenner počela je s prodajom novog ružičastog rumenila, dok su Khloe i Kim pozirale u pink kombinacij­ama koje su istaknule njihove figure. Supruga pjevača Justina Biebera, Hailey Bieber, pridružila se trendu objavivši fotografij­u na kojoj je u ružičastoj haljini koja je podsjećala na korzet, a kombinacij­u je upotpunila bijelim čizmama s debljom petom, koje su se dobro uklopile u cijelu “Barbie” priču. Boju je prihvatila i reperica Lizzo, koja se na jednom promotivno­m eventu pojavila u kratkoj ružičastoj haljini, rukavicama te tajicama i cipelama u istoj boji.

Da nisu zakinuti ni muškarci, dokaz je američki pjevač Conan Gray koji je na festivalu Coachella nastupao u roza haljini i štiklama, dok je zaručnik glumice Megan Fox, Colson Baker – poznatiji kao Machine Gun Kelly izdao album pod nazivom “Life in Pink” te se često pojavljuje u kombinacij­ama u kojima je upravo ta boja glavna zvijezda. Ružičaste se ne boji ni zaručnik Kourtney Kardashian, bubnjar grupe Blink-182, Travis Barker – on je već na dodjeli Grammyja nosio kaput te boje.

S obzirom na to da se lutka Barbie puno mijenjala od 1959. kada je stavljena u prodaju, nije ni čudno da je – kao i Madonna još uvijek sposobna zadržati interes javnosti i stvarati trendove. Barbie je nedavno postala i youtuberic­a, te je na svom kanalu objavljiva­la vlogove, a na Netflixu ima i sezona reality showa o životu njene obitelji. No, nitko još ne zna što će točno Barbie raditi u filmu koji izlazi 2023. godine. Ipak, mnogi jedva čekaju pogledati ga – a brojni se nadaju kako će ponovno i još više popularizi­rati tu veselu ružičastu

• estetiku.

 ?? ?? HAILEY BIEBER Pridružila se trendu objavivši fotografij­u na kojoj je u ružičastoj haljini koja je podsjećala na korzet, a kombinacij­u je upotpunila bijelim čizmama s debljom petom.
HAILEY BIEBER Pridružila se trendu objavivši fotografij­u na kojoj je u ružičastoj haljini koja je podsjećala na korzet, a kombinacij­u je upotpunila bijelim čizmama s debljom petom.
 ?? ?? MEGAN FOX I MACHINE GUN KELLY Poznati par uskladio se u ružičastoj boji, a Machine Gun Kelly je izdao i album naziva “Life in pink”
MEGAN FOX I MACHINE GUN KELLY Poznati par uskladio se u ružičastoj boji, a Machine Gun Kelly je izdao i album naziva “Life in pink”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia