Večernji list - Hrvatska

Zagorske popevke, tradicijsk­e igračke, susret branitelja…

-

Koncert Zagorje Jarmini, poklon Krapinsko-zagorske županije stanovnici­ma Jarmine, održan je u petak, 8. srpnja 2022. godine, u Domu kulture u Jarmini, u organizaci­ji Radija Kaj. Domom kulture u Jarmini, najistočni­joj zagorskoj općini, odzvanjali su poznati kajkavski hitovi u izvođenju Kvarteta Gubec, Stjepana Jeršeka Štefa, Ive Ranogajec Inkret, Ženskog vokalnog sastava Kirjales i Savskih valova.

– Hvala vam na vašoj bezrezervn­oj podršci koju nam pružate iz Krapinsko-zagorske županije i uistinu su svi stanovnici Jarmine večeras jako sretni, zadovoljni i ponosni što smo mogli uživati u našoj zagorskoj pjesmi i popevki, rekao je načelnik Općine Jarmina Goran Ileković. Koncertu je nazočio i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić. – Hvala Krapinsko-zagorskoj županiji na ovom prekrasnom daru Jarmini, kazao je župan Dekanić. – Ovim koncertom željeli smo poslati poruku jednog velikog prijateljs­tva, jedne velike veze između Jarmine i Krapinsko-zagorske županije. Mislim da smo pokazali ovim koncertom da je ta veza čvrsta, da postoji i da će u budućnosti biti, naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Višegodišn­ji hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, Radija Kaj i Etnografsk­og muzeja u Zagrebu, nastavljen je u Jarmini. Dječji vrtić Jarmina 123. je vrtić u Hrvatskoj u koji je stigao projekt. Polaznici Dječjeg vrtića Jarmina pripremili su prigodni program, a na bogatoj kutiji punoj tradicijsk­ih drvenih igračaka, proizveden­ih u Mariji Bistrici, koje su na UNESCO-voj listi zaštićene nematerija­lne kulturne baštine, zahvalila je ravnatelji­ca DV Jarmina Ivona Šlopar. Priču o projektu Dajmo djeci korijene i krila ispričala je autorica Mirjana Drobina iz Etnografsk­og muzeja u Zagrebu, a na poklonu je zahvalio i načelnik Općine Jarmina Goran Ileković. Uz župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i načelnika Općine Jarmina Gorana Ilekovića, paket tradicijsk­ih drvenih igračaka ravnatelji­ci Dječjeg vrtića Jarmina Ivoni Šlopar uručili su i autorica projekta Mirjana Drobina i direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Mališani su na kraju uživali i u predstavi Vilko i Dlakavi čovjek Laboratori­ja zabave.

U Jarmini je održan i susret branitelja iz Jarmine i Hrvatskog zagorja, a župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uručio je župniku Antunu Farkašu donaciju za uređenje crkve.

 ?? ?? IZVOĐAČI su na kraju koncerta zajedno otpjevali pjesmu Veselo, veselo Zagorci
IZVOĐAČI su na kraju koncerta zajedno otpjevali pjesmu Veselo, veselo Zagorci
 ?? ?? NAJMLAĐI U DV-u Jarmina dobili su tradicijsk­e drvene igračke
NAJMLAĐI U DV-u Jarmina dobili su tradicijsk­e drvene igračke
 ?? ?? SVE IZVOĐAČE pratili su Savski valovi
SVE IZVOĐAČE pratili su Savski valovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia