Večernji list - Hrvatska

Dosad je vrijedilo pravilo ”tri podbačaja – smjena”

- Anton Filić

utakmica.

U analizi se pak ističe kako nijedan igrač u Bundesligi mlađi od Gvardiola nije odigrao više utakmica od njega, a on je treći ukupno u ligi po broju dodira s loptom (2416), peti po dodavanjim­a u posljednjo­j trećini igrališta (165), šesti po točnim dodavanjim­a (1722) i deseti gleda li se kretanje terenom s loptom u nogama (4073 metra). Iako popularna stranica Transferma­rkt procjenjuj­e Gvardiola na iznos od 30 milijuna eura, njemački će klub vjerojatno tražiti puno veći iznos, čak do 70 milijuna eura. No nije to nešto što bogati City ne bi mogao podnijeti.

Nakon što je hrvatska vaterpolsk­a reprezenta­cija ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, čime je prekinut naš trofejni niz satkan od sedam uzastopnih odličja na planetarni­m smotrama, razvile su se polemike oko toga treba li izbornik Ivica Tucak biti smijenjen ili ne. Nekima je činjenica da su iza nas ostale “jedna Srbija i jedna Mađarska” bila dovoljan argument za palac gore, no to nam ipak ne može biti velika utjeha. Mađari su europski prvaci, a Srbi olimpijski pobjednici pa im je lakše, dok mi više ne branimo medalju ni na jednom velikom natjecanju.

Stoga smo za ovu priliku odlučili zaroniti u prošlost i vidjeti što se događalo s hrvatskim izbornicim­a nakon što na trima velikim natjecanji­ma zaredom (kao što je slučaj i s Ivicom Tuckom) ne bi osvojili medalju. Analiza ne ide u prilog Tucku, ona ukratko pokazuje da je vrijedilo pravilo: “tri podbačaja – smjena”. Odnosno, nijedan hrvatski izbornik u prošlosti nije preživio treće uzastopno natjecanje bez medalje.

Brza Đuhina demisija

Prvi izbornik hrvatske reprezenta­cije, sada već pokojni Duško Antunović (umro 2012. godine) podnio je neopozivu ostavku već nakon prvog neuspjeha – ostajanja bez medalje na Europskom prvenstvu u Sheffieldu 1993. godine (bili smo peti). Nažalost, to je bilo i jedino veliko natjecanje

s dvjema medaljama: Jere Hribar osvojio je srebro na 50 m slobodno, a Jana Pavalić broncu na 50 m dupinovim načinom. (af)

Izrael - Hrvatska 14:6. (af)

ATLETIKA

Hrvatska reprezenta­cija otputovala je na svjetsko prvenstvo koje 15. srpnja počinje u američkom gradu Eugenu. Na SP-u će nastupiti Sandra Perković (disk), Filip Mihaljević (kugla), Martin Marković (disk), Marija Tolj (disk) i Sara Kolak (koplje). S njima će na put Mihaela Vidović, Mladen Katalinić, Edis Elkasević, Marko Mastelić, Roland Robert Varga te fizioterap­eut Branimir Vajda.

U subotu i nedjelju 16. i 17. srpnja u Denizliju se održava Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke. Izbornik reprezenta­cije Dragutin Palčić odredio je kandidate za Denizli. Naše uzdanice bit će Roko Farkaš (200 m), Marko Orešković (400 m), Jana Koščak (100 m prepone), Klara Koščak (400 m prepone) i Veronika Šokota (koplje)

Ukrajinski ministar Gutcajt

 ?? ?? TUCKOV TROLIST PROMAŠAJA: na EP-u 2020. u Budimpešti bili smo četvrti, na OI 2021. u Tokiju peti, a bez medalje smo, kao što se zna, ostali i na upravo održanom SP-u u Budimpešti (četvrto mjesto)
TUCKOV TROLIST PROMAŠAJA: na EP-u 2020. u Budimpešti bili smo četvrti, na OI 2021. u Tokiju peti, a bez medalje smo, kao što se zna, ostali i na upravo održanom SP-u u Budimpešti (četvrto mjesto)
 ?? ?? JOŠKO GVARDIOL sjajno se snalazi u Bundesligi, RB Leipzig teško će ga pustiti
JOŠKO GVARDIOL sjajno se snalazi u Bundesligi, RB Leipzig teško će ga pustiti
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia