Večernji list - Hrvatska

Hajduk pokušava nagovoriti Roga da dođe na Poljud

Cagliari je ispao iz Serie A, a tamošnji mediji pišu da Marko Rog ovog ljeta mijenja klub

- Katarina Kušec

Hajduk je posljednji­h godina oživio svoju transfernu politiku i u redove vratio neka velika imena hrvatskog nogometa poput Danijela Subašića, Nikole i Lovre Kalinića, vratio se i Filip Krovinović, tu su i Marko Livaja i Dario Melnjak, a sada se sve više šuška o tome kako se u Splitu sprema još jedan megatransf­er i ne bi bilo nikakvo čudo da se i ostvari.

Naime, ako je vjerovati talijanski­m medijima, ozbiljno pregovaraj­u s Markom Rogom, najskuplji­m ulaznim transferom jednoga kluba u HNL-u.

Posrijedi je posudba

– Splitski klub već neko vrijeme pokušava nagovoriti Roga na povratak kući. Posrijedi je posudba, Hajduk ne bi otkupio njegov ugovor – piše sportski portal Centotrent­uno, koji spominje kako Rog ima Hajdukovu ponudu, ali također ističe i da je 26-godišnji igrač u kombinacij­ama u razmjeni Cagliari – Sampdoria.

Osim toga, piše se kako je hrvatski veznjak želja i nekih klubova iz Bundeslige poput Wolfsburga, Union Berlina i Eintrachta.

Rog u Italiji ima ugovor do 2024. godine i opcija posudbe vjerojatno je u igri. Podsjetimo, igrač je to koji je iz Splita u rekordnom transferu za HNL 2015. otišao u Dinamo za pet milijuna eura, a zagrebački klub ga je godinu poslije prodao Napoliju za 15 milijuna eura. Igrao je neko vrijeme u Sevilli, a trenutačno je u Cagliariju, za koji je prošle sezone odigrao samo osam utakmica i na travnjaku proveo oko 300 minuta.

Ovog ljeta želi promijenit­i klub nakon što je njegov ispao u drugu talijansku ligu.

Rogov moguć dolazak u Split komentirao je i hajdukovac Dario Melnjak koji je s njim obiteljski povezan.

– Marko je kao mali uvijek naginjao Dinamu. Poslije ga je tamo i odvela karijera. Čujemo se svakodnevn­o. Često mu spomenem Hajduk, ali bojim se kako je jako težak scenarij da ćemo nas dvojica zaigrati zajedno u Hajduku. Iako, nikad se ne zna – rekao je Melnjak prije nekoliko dana za Dalmatinsk­i portal.

Dobro je i rekao – ništa nije nemoguće, jer sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius i predsjedni­k Lukša Jakobušić napravili su već brojna čuda, možda izvuku još jedno pa razvesele navijače kluba dolaskom bivšega hrvatskog reprezenta­tivca.

Miše trener Al-Faisalyja

Kad smo već kod dolazaka i odlazaka, spomenimo i da je hrvatski stručnjak Ante Miše (55) novi trener Al-Faisalyja, kluba iz Saudijske Arabije. Pred bivšim je igračem i trenerom Hajduka igranje osmine finala Azijske lige prvaka, ali ne i prve lige u Saudijskoj

• Arabiji jer je klub ispao u drugu.

Hajduk pregovara s Rogom, no on je i želja nekih klubova iz Bundeslige poput Wolfsburga, Union Berlina i Eintrachta

 ?? ?? MARKO ROG Za Cagliari je prošle sezone odigrao samo osam utakmica, a ugovor ima do 2024. godine
MARKO ROG Za Cagliari je prošle sezone odigrao samo osam utakmica, a ugovor ima do 2024. godine
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia