Večernji list - Hrvatska

Tara Würth sada je četvrta igračica na hrvatskoj listi

-

Uspješna u Rimu

Tara Würth, 19-godišnja zagrebačka tenisačica, postiže odlične rezultate na Challenger­u u Rimu (zemlja, 60.000 USD). Nakon što je prošla kvalifikac­ije, jučer je u prvom kolu glavnog turnira nadjačala 10 godina stariju Brazilku Gabrielu Ce sa 6:1, 6:2. Tom je pobjedom Tara osigurala novi proboj na WTA ljestvici, osigurala je dolazak na 224. mjesto (+13), a to znači da je sada četvrta na hrvatskoj listi, odmah iza Petre Martić, Donne Vekić i Ane Konjuh.

- Imponira mi to, ali meni je najvažnije da zadržim postojeću formu i da do kraja godine uđem u Top 200 kako bih mogla nastupiti u kvalifikac­ijama na US Openu ili barem na Australian Openu. Izgubit ću nešto bodova jer neću moći braniti četvrtfina­le u Beogradu (turnir iz kategorije WTA 125 - op. a.), tog turnira ove godine nema, ali nekako ću se pokrpati s ostalim turnirima. A što se Rima tiče, uživam ovdje na terenu, igram jutarnje mečeve pa nemam problema s vrućinom - kaže Tara koja je u konkurenci­ji igračica do 20 godina na odličnom 16. mjestu što je jedan od najboljih plasmana hrvatskog tenisa u ovom trenutku.

Naša druga 19-godišnjaki­nja, Čakovčanka Antonija Ružić nije, na žalost, bila uspješna na sličnom turniru u njemačkom Aschaffenb­urgu (zemlja, 25.000 USD). Ispala je već u prvom kolu izgubivši od bugarske kvalifikan­tice Julije Terzijske, 468. tenisačice svijeta, sa 4:6, 6:1, 5:7. No i Antonia uživa u najboljem plasmanu karijere, u ponedjelja­k će biti 263. na svijetu, između nje i Würth su Jana Fett (259.) i Tena Lukas (236.). Na listi vršnjakinj­a i mlađih Antonia je 20. na svijetu. (A.

Filić)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia