Večernji list - Hrvatska

Utorak 12. 7. 2022.

-

Nitko nije pratio drugi krug izbora u Splitu, jer su svi u drugom krugu očekivali veličanstv­enu pobjedu Zorana Đogaša nad dosadnim odlikašem Puljkom, koji se sa svojim flambojant­nim zamjerniko­m Bojanom zamjerio brojnim Splićanima, uvodeći prvi put u 30 godina komunalni red u gradu. Kladioniča­ri su znali da su u Đogaševu tipu gotovo pravi doktor ekonomije Vice, bivši župan Ante iz plemena našeg ćaće i narodni tribun i istjerivač đavola iz Salone, simpatični Blaženko, a kada se vidjelo da je Đogaša, prijehavši iz Zagreba, zadovoljst­va svega rad, podržao i jedan od najpopular­nijih političara u Hrvatskoj, a nakon fotke u kupaćim gaćicama, posebno u njenoj južnoj pokrajini Dalmaciji, naš Gogi Jandrokovi­ć, svi su očekivali pobjedu kandidata najveće stranke u Hrvatskoj i blago šire, tamo prema BiH. Kadli, Puljak pregazi Đogaša kao plitak potok. Što se dogodilo još se ne zna, ali se zna da nije kriva Vlada niti su Srbi. Kada je čuo rezultate, Plenki je pogledao Marka Milića i upitao: “Kako to? Kako to?” Marko je odmah nazvao Antu, Ante je pitao Blaženka, a Blaženko Vicu, koji je odgovore potražio u svom doktoratu, ali nažalost baš taj odgovor nije prepisao.

Neredi u Splitu! Nakon što je državni krugoval preko zvučnika na Rivi objavio na je Izborno povjerenst­vo još jednom prebrojilo glasove i objavilo kako je pogriješil­o i da je Puljku zaključena četvorka, a Đogašu petica, narod je izišao na ulicu i prosvjedov­ao, a u trenutku kada je Vice stao pred ljude i rekao da je Puljak varalica i da je sve prepisao, narod je probio policijski kordon i bacio Vicu, skupa s doktoratom, u more. Čuvari mira i poretka krenuli su malo pendrečiti ljude i situacija je prijetila daljnjom eskalacijo­m, a onda je uslijedio senzaciona­lni preokret, kada je jedna članica izborne komisije popustila pred fizički vrlo uvjerljivi­m šarmom Bojana Ivoševića i priznala da su rezultate promijenil­i jer im je Plenkijeva supruga poslala mail u kojem je rekla da je Đogaš dobar dečko i da ga je ona ispitala i da je sve znao. Nakon toga su članovi Izbornog povjerenst­va proglasili Đogaša pobjedniko­m izbora! Prvi je reagirao naš predsjedni­k Zoka rekavši da ništa drugo nije ni očekivao od kriminalne organizaci­je i da bi i Plenkija i njegovu suprugu trebalo baciti u kazamat i progutati ključ.

Pa dobro mali Zelenski, jesi ti normalan? Ma zamislite, nakon svega što je Hrvatska učinila za tu nesretnu Ukrajinu, nakon što ih je Plenki branio svugdje i čuvao kao zjenicu oka, nakon što smo primili njihove izbjeglice, nakon što smo poslali lovu i oružje, oni na granici uhite jednog od najvećih sinova maše domovine, recitatora, oratora, ali prije svega čovjeka, Gogu Grlića

Radmana i to samo zato što je sebedarno i bogoljubno krenuo u Kijev kako bi nesebično pomogao obnovi Ukrajine! Volodimiro­vi specijalci zalegli su nesretnog Gogu čim je prešao granicu, oduzeli mu zbirku poezije ruskog agresora Sergeja Jesenjina koja mu je virila ih lajbeka, a kada je rekao da je došao prenijeti Volodimiru bogata hrvatska iskustva u obnovi zemlje, uhitili su ga pod optužbom da je ruski špijun. Volodimir je iz atomskog skloništa poručio da je Gogo uhićen jer samo netko lud ili poslan iz Moskve može savjetovat­i Ukrajini da primijeni hrvatska iskustva u obnovi zemlje. Eno ti Banija, pa tamo obnavljaj, poručio je stražar Gogi i zaključao vrata ćelije.

Vatrogasci i nekoliko ispravnih kanadera spasili su Zaton i Raslinu od požara koji je potaracao brojne nasade bora, omiljene ratarske kulture u Dalmaciji, koja je prije pola stoljeća odbacila motiku i umjesto vinove loze i maslina posadila borove, okrenula leđa trudima naših pradjedova te od suhozida napravila bungalove za turističke horde. Izgorjelo je 20 obiteljski­h kuća i svašta nešto još, policijske snage tragaju za sušom, koja je navodno uzročnik požara. Sinergiju vatrogasni­h snaga, pilota kanadera, navijačkih skupina i vlasnika apartmana, radnika, seljaka, poštene inteligenc­ije i Isusa koji je, prema riječima nadahnutog vidioca iz Mosta, Marka Sladoljeva, spasio jedan svoj studio apartman,

Bože dragi, jadni ti su i zavidni li su ovi Slovenci! Čim su čuli od svojih špijuna koji patroliraj­u uz granicu s Hrvatskom da je uz državnu granicu pored Karlovca u popodnevni­m i večernjim satima već danima gore-dolje šetaju tata i sin koji nikada tu prije nisu šetali to im je postalo sumnjivo. Kada su dobili anonimnu dojavu da se navodno radi o legendi karlovačko­g HDZ-a i ekspertu za cestogradn­ju tijekom radnog vremena i lopovu koji krade armaturu s gradilišta cesta o čijoj gradnji savjetuje, ali iza radnog vremena, Stjepanu Turkoviću i njegovu sinu Miji, Slovenci su počeli skidati žicu sa svoje granice. Znači, draže im je da im zemljom špartaju migranti nego da pošten svijet prehrani svoju obitelj. Janezi dragi, kako vas nije sram?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia