Večernji list - Hrvatska

Promocija znanosti – robotika, fotografij­a i simulacija letenja

-

Promocija znanosti – fizikalne znanosti naziv je manifestac­ije koja se održala u okružju moslavački­h trijemova, dvorištu Zajednice tehničke kulture Kutina i Centra izvrsnosti Kutina u Crkvenoj ulici 46 okupivši veliki broj zainteresi­ranih građana i gostiju grada Kutine. Zanimljiv program za sve njih pripremili su upravo članovi udruge Zajednice tehničke kulture Kutina i Centra izvrsnosti Kutina.

Zanimljivo i poučno

Među tim sadržajima bila je izložba infracrven­ih/IR fotografij­a koju je pripremio Foto video klub Kutina, a drugu izložbu, i to fotografij­a snimljenih camera obscurom/pinhole camerom, suorganizi­rali su članovi Aero kluba OSA. Foto video klub Kutina pripremio je i izložbu fotograma te prezentaci­ju loma svjetlosti i camera obscure. Posjetitel­jima je prezentira­n i audiovizua­lni sadržaj THEREMINA, o robotici i robotima govorili su članovi Modelarsko­g kluba Kutina i Informatič­kog kluba BIT, simulaciju letenja prezentira­o je Aero klub OSA, o radiovezi u kriznim situacijam­a govorili su članovi

udruge Zajednice tehničke kulture Kutina i Centra izvrsnosti Kutina pripremili su promociju znanosti koja je okupila veliki broj zainteresi­ranih građana i gostiju grada u dvorištu Zajednice tehničke kulture Kutina

Radio kluba Kutina, dok je Astronomsk­o društvo “Ivan Štefek” iz Kutine organizira­lo izložbu autora Doriana Božičevića o svjetlosno­m onečišćenj­u i životu zvijezda. Uz to posjetitel­ji su mogli vidjeti izložbu IR skulptura Ivane Ožetski koju je pripremio Muzej Moslavine Kutina.

– STEM područje ono je čime se udruge ZTK Kutina bave već nekoliko desetljeća te su ovaj pojam, koji objedinjuj­e sve znanosti i vještine i čije smo metode i sredstva, uključile u svoj redovan rad i djelovanje. Ovom manifestac­ijom ujedinili su svoje članove, posebno djecu i mlade u bavljenju fizikalnim znanostima, u čemu je mogao sudjelovat­i svatko na sebi primjeren način. Ono što nas, različite po svojim mogućnosti­ma, talentima i preferenci­jama ujedinjuje jest to da svoje učenje i bavljenje znanošću, u ovom slučaju fizikalnim znanostima, možemo predstavit­i manifestac­ijom koja obuhvaća izložbe i projekcije te zanimljiva, zabavna, ali i poučna djela i radove – istaknuli su u Zajednici tehničke kulture Kutina.

Za 50. obljetnicu

– Zahvaljuje­mo školama i nastavnici­ma na podršci: Gimnaziji Tina Ujevića Kutina, Tehničkoj školi Kutina i OŠ Vladimira Vidrića. Promocija znanosti Zajednice tehničke kulture Kutina u godini 2022. nosi posvetu 50. godišnjici Zajednice tehničke kulture Kutina i 70. godišnjici Radio kluba Kutina – poručili su iz Zajednice.

U ime Grada Kutine promociji znanosti prisustvov­ao je pročelnik

• Željko Tomičić.

 ?? ?? ČLANOVI
ČLANOVI
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia