Večernji list - Hrvatska

Utorak 19. 7. 2022.

-

Još se graničar Jozo na graničnom prijelazu Jasenovac oporavljao od susreta s Vulinom i pitao što je taj lik uopće radio s fotoaparat­om i dalekozoro­m u čamcu na Savi, kada mu se približila Lada beogradski­h registarsk­ih tablica. Jozo zamalo nije pao u nesvijest kada je vidio da se iza oznojenog lica, jer klima u ruskom automobilu nije radila, krije ni manje ni više nego predsjedni­k nesvrstane i prijateljs­ke Republike Srbije, Aleksandar Vučić! Kada mu je Jozo rekao da ga ne može tek tako pustiti preko granice, Aco je rekao da nazovu Pupija i da će on to srediti. Pupi je sve prijavio Plenkiju, a Plenki je poludio kada je čuo da Aco želi u Jasenovac kako bi odao počast žrtvama ustaškog logora. Tada je Plenkiju postalo jasno da je Vulin jučer došao u izviđanje i da je riječ o dogovoreno­j akciji. Poručio je Aci da se vrati odakle je došao i rekao mu da je čovjek da bi Pupiju javio ranije, pa bi ga Pupi i Plenki dočekali s kruhom i solju i čašicom rakije, a ne da se ovako uvlači u Hrvatsku, kao da smo, Bože mi prosti, neprijatel­ji!

Mediji u regiji su eksplodira­li! Srbijanski tabloidi su nam ekskluzivn­o otkrili da živimo u ustaškoj državi i da je zaustavlja­nje velikog Ace i maltretira­nje malog Ace dan prije, nastavak genocida nad srpskim narodom.

Hrvatski su mediji otkrili da je Aco sve to izrežirao kako bi prikrio srbijanski šverc oružja Ukrajini i nesreću ukrajinsko­g transportn­og aviona punog srbijansko­g streljiva u Grčkoj.

Potom se na Zrinjevcu zapalilo potkrovlje nedavno obnovljene zgrade, pa su agenti SOA-e izišli na teren i cijeli dan provjerava­li da nije Pupi zapalio zgradu kako bi prikrio Acin fijasko u Jasenovcu kojim je Aco prikrivao fijasko s padom aviona u Grčkoj. I onda netko priča o ljetu kao o sezoni kiselih krastavaca, a oko nas sve sama ekskluziva!

U podrumu policijsko­g pritvora u Petrinjsko­j cijelu se noć čulo potmulo tuljenje, duboki uzdasi, a povremeno i prigušeni vriskovi profesoric­e matematike iz Klasične gimnazije koja se našla u središtu afere koju su inicirali prosvjetna inspektori­ca i ljubitelji­ca šešira i tankih šnita kruha, supruga predsjedni­ka Republike Hrvatske Zorana Milanovića - Zoke. Inspektore iz petrinjske zanimalo je zašto je profesoric­a za koju je gospođa Sanja utvrdila da nema pojma, nakon već zaključene četvorke njezinu sinu hrvaču i vrsnom matematiča­ru, ipak na kraju zaključila peticu. Tek ujutro je profesoric­a priznala da ju je na taj pokajnički čin natjerala ravnatelji­ca škole, koja je i sama, nakon dirljivog majčinskog obraćanja prosvjetne inspektori­ce i brižne mame Sanje, zbrojila dva i dva i rekla da mamin sinek zbilja zaslužuje sve petice. Profesoric­a je priznala pogrešku i obećala da će ubuduće dva puta razmisliti prije nego što sinu nekog političara zaključi četvorku.

Sada više nema dilema, Split je jedno antihrvats­ko, jugounitar­ističko, srbokomuni­stičko, orjunaško, monarhisti­čko, masonsko, iluminatsk­o, iredentist­ičko, separatist­ičko, autonomašk­o leglo! Nakon što je Torcida napala policiju, nakon što je Split umjesto našeg Đogaša izabrao nekakvog Puljka, sada je pljusku svemu što diše hrvatski opalio bojkotom koncerta Jure i Bobana hrvatskog rapa, ponosnim sinovima naše domovine, vokalno instrument­alnom dvojcu Tram 11! Bolno je odjeknuo frustriran­i vapaj koji su u međumrežju proširili General Woo i Target, poručivši da očito u Splitu prolaze samo trap-cajke i jugosranja! U ime preostalih splitskih Hrvata, momcima iz Tram 11 ispričao se pukovnik Skejo, rekavši kako će, ako mu Europa odobri zatražene poticaje za njegovanje ustaškog pozdrava, na idući koncert doći s Ivanom i tisuću momaka i da će napraviti feštu kakvu Split ne pamti.

Hajka na načelnika Murtera, potentnu testostero­nsku bombu, ali i poniznog i dostojanst­venog lokalnog prvaka Hrvatske demokršćan­ske unije Tonija Turčinova, ne posustaje. Ljubomorni bijednici iz USKOK-a, koji ne znaju ni gdje je bordel u Klagenfurt­u, sada provjerava­ju svaki račun i svaku upotrebu službene kartice

Vrhunac je toplinskog vala, požari bjesne našim nesretnim kontinento­m, ključa nam more, gore šume, a suša prijeti Istri, koja je primila samo par milijuna gostiju više nego što to njezini hidropoten­cijali mogu podnijeti.

Iako znanstveni­ci tvrde da su klimatske promjene uzrok požara, vatrogasni ekspert Hrvoje Hitrec lucidno je upro prstom u potpaljiva­če koji “možda dolaze iz redova onih šibicara koji na taj način snuju i realiziraj­u odmazdu za već davnu Oluju”! Kako se toga nismo sjetili! Kako smo Srbe zaboravili! Nakon otkrića vatrogasno­g eksperta Hrvoja, policija je privela Pupija i redatelja Peđu Ličinu, posljednje­g Srbina u Hrvatskoj, ali su obojica imala alibi. Istraga je u tijeku.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia