Večernji list - Hrvatska

Oni su nezgodni, a mi umorni, put je trajao devet sati

- Katarina Kušec

Posljednju utakmicu drugog kola SuperSport HNL-a igraju danas Osijek i Lokomotiva (21 sat). Slavonska momčad ponovno ide u goste. Naime, Momci Nenada Bjelice u četvrtak su igrali utakmicu drugog pretkola Konferenci­jske lige u Kazahstanu protiv Kizilžara (2:1) i prevalili su mnogo kilometara, a sada ih čeka i susret u Kranjčević­evoj.

Nezgodni su i spremni

- Svi su izuzetno umorni od utakmice, terena i puta koji je na povratku trajao gotovo devet sati. Vidjet ćemo kako će se osjećati na treningu i tko je od njih u stanju pomoći momčadi - rekao je Bjelica kada su u pitanju igrači koji će zaigrati.

Osijek je na startu domaćeg prvenstva s 2:1 slavio protiv Gorice, pobjedi se nadaju i sada.

- Rezultatsk­i smo zadovoljni startom, moglo je biti i bolje i gore, ali ima još puno prostora za pomak i poboljšanj­e u našoj igri. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji, pripreme su bile naporne što igrači osjećaju, ali dvaput smo uspjeli pobijediti i nadam se da će tako biti i nakon nedjelje. Lokomotiva se nije promijenil­a puno u odnosu na prošlu sezonu, možda jednog, dva igrača, ali zadržali su okosnicu momčadi, trenera, igraju na sličan način kao i prošle sezone. Uz to, godinu dana su iskusniji, samim time i izuzetno nezgodni što je osjetio i Dinamo. Za pripremu su imali cijeli tjedan za razliku od nas, ali mi ćemo im suprotstav­iti dobru momčad i vjerujem da ćemo pobijediti - rekao je Bjelica koji protiv Lokomotive neće moći računati na kartoniran­og Kristijana Lovrića dok su zbog ozljeda i dalje upitni Dion Drena Beljo i Yevgen Cheberko.

Gostovanje kod Lokomotive neće biti lako posebice ako se sjetimo da je momčad iz Zagreba u prvom kolu imala 2:0 protiv Dinama prije no što su plavi, s igračem više, uspjeli okrenuti na 3:2.

- Zadovoljan sam igrom s otvaranja sezone protiv Dinama, s tim da moramo neke sitne nedostatke i greške smanjiti na minimum. Te greške su nas praktički koštale što se nismo vratili s Maksimira s pozitivnim rezultatom - rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja pa se osvrnuo na Osijek:

Bjelica će rotirati

- Osijek ima široki kadar, vjerujem da će ih trener Bjelica izrotirati, te određene igrače, ako će biti potrebe, odmoriti, te će ući u utakmicu ozbiljno i angažirano. Što se tiče našeg kadra, vraća se Vasilj koji je odradio suspenziju od tri žuta kartona, također i Stojković koji je imao sitnu ozljedu. Nažalost izgubili smo Marića koji je dobio crveni karton i za sada još ne znamo što će biti s Pivarićem. Ja se nadam da će utakmica, kao i sve dosadašnje utakmice Lokomotive, biti otvorena, trkački dobra, i da će

• publika moću uživati u utakmici.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia