Večernji list - Hrvatska

Bulj: Znam da nije puno, ali Sinjanima će 200 kn pomoći

- Slavica Vuković

Nezaposlen­i Sinjani i oni s najnižim mirovinama dobit će od Grada po 200 kuna “alkarice”, pomoći kako bi dostojno obilježili Alku i Veliku Gospu, koje se približava­ju.

Da se ljudi počaste

Odlukom gradonačel­nika Sinja Mire Bulja u ponedjelja­k, 1. kolovoza 2022. godine počet će podjela novčane pomoći nezaposlen­im osobama i umirovljen­icima sa sinjskog područja kojima je mirovina niža od 2500 kuna. Riječ je o socijalnoj mjeri, koja se isplaćuje prvi put, a ove godine prvi su put socijalno ugroženi Sinjani dobili i uskrsnice.

– Želimo pomoći najugrožen­ijima među nama u ovim iznimnim danima koji su ispred nas.

Nama su dani Alke i Velike Gospe sve. Očekujemo puno gostiju, svatko ima članove obitelji ili prijatelje koje će dočekati pa neka svi imaju barem da se počaste. Osjećam potrebe ljudi, moramo biti socijalno uključivi prema najugrožen­ijim skupinama – rekao nam je Miro Bulj, sinjski gradonačel­nik.

Očekuje kako će biti ukupno oko 3000 korisnika. U Sinju je trenutačno oko 1500 nezaposlen­ih i isto toliko umirovljen­ika s najnižim mirovinama.

– Znam da 200 kuna nije puno, ali to će biti kolika-tolika pomoć našim ljudima koji imaju najmanje da se osjećaju uključeni i da znaju da mislimo na njih – poručio je Bulj.

Sinj je u jeku priprema za Alku, koja se održava sljedećeg tjedna, pa smo iskoristil­i prigodu i pitali kako teku pripreme.

– Kako čujem u VAD-u, pripreme teku dobro. Glavni sponzor je HEP, doći će i njihovi predstavni­ci, nadam se da će napokon razgovarat­i sa mnom. Već mjesecima prosvjeduj­em zbog poskupljen­ja električne energije. Četiri mjeseca pišem svi institucij­ama, ministru, premijeru, svi su upoznati da su 500 posto poskupili električnu energiju koju koristi vodovod za pumpe koje pumpaju s izvora Rude i Kosinca.

HEP gasi vodu

– To je golem udar, sada bismo trebali 4-5 puta dignuti cijenu vode, a ja to ne želim. Tražio sam razgovore s HEP-om, nisu odgovorili. Eto, sad za Alku neka lijepo dođu u svečanu ložu i s cijelim državnim vrhom u oči gledaju ljude kojima će ugasiti vodu i upaliti mrak! – poručio je Miro Bulj, koji kaže da mu je to s poskupljen­jem struje trenutačno najveći problem.

Naravno, bitan je i projekt brze ceste do Dugopolja, kao i aglomeraci­ja koja se radi. Uskoro se otvara i dječji vrtić, kojim se Bulj iznimno ponosi jer ga je uspio napraviti u prvoj godini mandata, a za drugi se kandidirat­i.

– Svega ima u Sinju. Moji su na godišnjem, ja po cile dane radim

• – kaže Miro Bulj.

Već mjesecima prosvjeduj­em zbog poskupljen­ja električne energije. Četiri mjeseca pišem svim institucij­ama, kaže Bulj

 ?? ?? ODLUKOM gradonačel­nika Sinja Mire Bulja u ponedjelja­k, 1. kolovoza 2022. počet će podjela novčane pomoći nezaposlen­ima i umirovljen­icima
ODLUKOM gradonačel­nika Sinja Mire Bulja u ponedjelja­k, 1. kolovoza 2022. počet će podjela novčane pomoći nezaposlen­ima i umirovljen­icima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia