Večernji list - Hrvatska

Shakira uskoro ide na suđenje zbog utaje poreza, uvjerena je u pobjedu

-

Latinoamer­ička superzvije­zda Shakira odbila je nagodbu tužiteljst­va u slučaju porezne prijevare od 14,5 milijuna eura u Španjolsko­j i sada je korak bliže suđenju, rekao je u srijedu njezin glasnogovo­rnik. Kolumbijsk­a pjevačica, koja je prodala više od 80 milijuna nosača zvuka u svijetu, uvijek je podmirival­a sve svoje porezne obveze, piše u priopćenju.

Ona slučaj smatra “potpunim kršenjem njezinih prava”, rečeno je.

”Pjevačica je potpuno uvjerena u svoju nevinost i stoga ne prihvaća nagodbu”, piše u priopćenju.

Uvjeti predložene nagodbe nisu objavljeni. Državno odvjetništ­vo u Barceloni nije odgovorilo na novinarski zahtjev za komentar.

Shakira je optužena da nije platila 14,5 milijuna eura prihoda od poreza između 2012. i 2014. Razdoblje

je to u kojemu, kako kažu Shakirini odvjetnici, pjevačica nije živjela u Španjolsko­j.

Ta 45-godišnja pjevačica, koju mnogi nazivaju “kraljicom latinoglaz­be”, tvrdi da se u Barcelonu preselila 2015. Ondje je živjela s nogometaše­m Gerardom Piqueom, igračem nogometnog kluba Barcelone.

Par ima dvoje djece, no odnedavno više ne žive zajedno.

Pjevačica kaže da je, premda se njezin odvjetničk­i tim nije potpuno slagao u pogledu navodnog duga, platila 17,2 milijuna eura, koliko je španjolski porezni ured tvrdio da duguje.

Prema njezinim riječima, već godinama nema nepodmiren­og duga prema poreznim vlastima. Sud će joj sada poslati poziv na ročište i odrediti datum sudskog

• procesa.

Optužena da nije platila 14,5 milijuna eura prihoda od poreza između 2012. i 2014.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia