Večernji list - Hrvatska

Santinijev gol nije bio dovoljan

-

Puno više drame vidjeli smo u drugoj večeri drugog pretkola Lige prvaka u odnosu na prvu. Dvije od šest utakmica otišle su u produžetke nakon kasnih golova u regularnom dijelu utakmice, a jedan od tih golova djelo je bivšeg hrvatskog reprezenta­tivca Ivana Santinija koji je u šestoj minuti sudačke nadoknade u svojem trećem nastupu za Zürich postigao svoj prvijenac i odveo momčad u produžetke protiv azerbajdža­nskog Qarabaga. Nakon što su Azeri imali 2:1 iz prvog susreta, Zürich je već u četvrtoj minuti anulirao prednost Qarabaga autogolom Medvedeva, u 56. minuti je ukupnu prednost Qarabagu vratio Kady, a potom je Santini, koji je ušao u igru u 78. minuti, glavom poentirao za ukupnih 3:3. Međutim, u konačnici je Qarabag osigurao prolaz u treće pretkolo pogotkom Owusija u osmoj minuti prvog produžetka za 2:2 te ukupnih 4:3 za Qarabag.

Produžetke su gledali i u Turskoj, gdje su nakon 1:1 remija u prvom susretu igranom u Poljskoj Dinamo Kijev i Fenerbahçe ponovno odigrali 1:1. Kijevska momčad povela je u 57. minuti, a izjednačen­je je donio Attila Szalai u 89. minuti susreta zbog čega je nastao delirij u Istanbulu. No taj delirij nije pretjerano trajao jer su se Kijevljani u 114. minuti vratili u vodstvo zahvaljuju­ći Karavajevu i otišli dalje.

Nikakve napetosti, pak, nije bilo u Norveškoj gdje je Bodo Glimt, nakon 1:0 poraza u Sjevernoj Irskoj, doslovno uništio tamošnjeg prvaka Linfield s pomalo nevjerojat­nih 8:0. Osim Santinija, u srijedu je nastupilo još nekoliko hrvatskih nogometaša. Žalgiris je u Švedskoj šokirao Malmö pobjedom 2:0 i s ukupnih 3:0 prošao dalje, a svih 90 minuta za Žalgiris odigrao je donedavni igrač Dragovoljc­a Petar Mamić, dok su Tomislav Duka i Josip Tadić odgledali susret s klupe. Svoj drugi nastup u novoj sredini jučer je ubilježio Šime Vrsaljko, čiji je Olympiakos u svojoj Grčkoj doživio težak poraz protiv izraelske Maccabi Haife (0:4) i ispao. U ogledu bivših izbornika Slovačke (Weiss) i Rusije (Čerčesov), Čerčesov je sa svojim Ferencvaro­šem slavio s 4:1 te s ukupnih 5:3 protiv

• Slovana iz Bratislave.

 ?? ?? IVAN SANTINI Bivši hrvatski reprezenta­tivac zabio je prvijenac u dresu Züricha, ali njegova je momčad ispala
IVAN SANTINI Bivši hrvatski reprezenta­tivac zabio je prvijenac u dresu Züricha, ali njegova je momčad ispala

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia