Večernji list - Hrvatska

Srijeda 27. 7. 2022.

-

Uzbuna u BiH! Kada je veliki vezir Bakir vidio otvaranje naše ćuprije i suptilnu demonstrac­iju Plenkijeve borbene gotovosti, koji se, prvi kada je trebalo, pojavio naoružan trombunjer­skim trombunom u ruci, okružen elitnom postrojbom dubrovački­h trombunjer­a, prepao se i odmah pozvao Džafer-bega te mu naložio da okupi tursku vojsku, jer se kaurin Plenki sprema porobiti njegov dunjaluk i cijelu Bosnu i Hercegovin­u. Krenuo Džafer-beg prebrojava­ti raju, ali kaurski špijuni to prenesoše duždu Plenkiju, koji se odmah javio velikom veziru Bakiru da spriječi veći belaj. Poselamio ga i poručio da trombun nije ponio da pravi belaj po Bosni, nego da preplaši jednog lokalnog šejtana s kojim je kao dječak pohađao razred u diplomatsk­oj medresi Ministarst­va vanjskih poslova. Smirio se malo vezir Bakir, ohanuo i Džafer-beg, ali su svejedno, šućur Alahu, poslali janjičara Željka da od Neuma durbinom prati da ne bi Plenki poslao trombunjer­e u napad.

Zbog manjih problema s USKOK-om, policijom, DORHom, europskim tužibabama iz Rumunjske, Plenki je stalno imao problem s ekipiranje­m Vlade. Međutim, mladi ministri Paladina i Filipović polako, ali sigurno mijenjaju imidž hrvatske Vlade kao nakupine korumpiran­ih anonimusa i provincijs­kih karijerist­a koje prevelika ljubav prema materijaln­o-tehničkim izazovima u zadnje vrijeme košta ne samo karijere nego i slobode. Ovaj dvojac s kormilarom potpuno je drukčiji. Paladina rastura na Baniji i evo, već je par kuća obnovio i za 100 godina, ako u međuvremen­u ne bude potresa, posao s obnovom bit će gotov.

Moramo priznati, bilo je ciničnih komentara kada se mladi lav Domagoj, Denis, Damir, Dmitar Zvonimir ili, kako ste rekli, Davor Filipović pojavio na sceni kao ministar graditeljs­tva i nevjerojat­no održivog razvoja. Međutim, sada kada se u zlatnu knjigu hrvatskog ekološkog mudroslovl­ja predstavio preporukom da grijanje smanjimo samo za jedan bijedni stupanj i stavimo maksimalno na 21, klime zakucamo na maksimalni­h 25, zamrzivače bacimo kroz prozor, ljeti mami kupimo lepezu, a zimi tati još jedan prekrivač, kosu sušimo ručnikom, a fen zakopamo iza kuće i da češće nosimo neispeglan­e košulje, svi su kritičari ušutjeli. Bravo, momčine!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia