Večernji list - Hrvatska

Na ‘Ramljak’ dolaze Real, Flamengo, ali i Ludogorec

-

Novo izdanje, 19. po redu, međunarodn­og juniorskog turnira ‘’Mladen Ramljak’’ ponovno u Zagreb dovodi jaka nogometna imena, juniorske momčadi nogometnih velikana koje će se isplatiti pogledati na terenima za trening maksimirsk­og stadiona. Svakako je važno što će tu ponovno biti momčad Real Madrida, a to je samo dokaz da je španjolski velikan bio zadovoljan ovim turnirom i zato je ponovno poslao svoju momčad.

Sigurno je sjajno što dolazi i jedna južnoameri­čka momčad, 19-godišnjaci Flamenga sigurno će imati što pokazati, ali ni ostali sudionici nisu nimalo loši, a zanimljivo je da dolazi i momčad Ludogoreca, kluba s kojim prva momčad već u utorak kreće u borbu za play-off Lige prvaka. Od 4. do 7. kolovoza na dva odlična travnjaka u Maksimiru igrat će se uobičajeno, u dvije skupine. Dinamo je u skupini A s bečkim Rapidom, bugarskim Ludogoreco­m i Real Madridom (tim redoslijed­om plavi i igraju), dok će u skupini B igrati brazilski Flamengo, Maccabi Tel Aviv, danski Odense i Udinese. Utakmice poslijepod­nevnog programa izravno će prenositi Arenasport, kao i utakmice za treće mjesto, odnosno finale. Napomenimo da je od dosadašnji­h 18 izdanja ovog turnira Dinamo osvojio njih 12, a naslov brani danski Odense.

– Ovaj turnir nama je jako važan, po njemu je naša nogometna škola postala prepoznatl­jiva. Želimo napraviti puno dobrih stvari u svakom smislu već na ovom turniru, koji je na određeni način priprema za jubilarni 20., koji bi trebao biti najjači u povijesti. Na ovom turniru su klubovi visoke kvalitete, iz različitih zemalja, različitih stilova igre, što će i nama pomoći da vidimo gdje smo u odnosu na njih – rekao je direktor plave nogometne škole Tomislav Butina. Momčad plavih na ovom će turniru voditi Ivan Senzen.

– Ovo je velika prilika za naše igrače da se pokažu u najboljem svjetlu u sučeljavan­ju s različitim nogometnim kulturama, tu možemo najbolje vidjeti na kojoj smo razini – dodao je trener

• Senzen. (rj)

 ?? ?? TOMISLAV BUTINA, direktor nogometne škole Dinama, drži da je i ovo turnir visoke kvalitete
TOMISLAV BUTINA, direktor nogometne škole Dinama, drži da je i ovo turnir visoke kvalitete

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia