Večernji list - Hrvatska

Do subote most prešla 63.964 vozila, u jednom danu 19.029

- (M. Šobak)

Špica sezone, “udarni” vikend, Neum prazan, a na Pelješkom mostu – 19.029 vozila. Izgledala je tako subota na spoju Komarne i Brijeste, kažu nam u Hrvatskim cestama, a s nama su podijelili i podatak da su s prvim danom proteklog vikenda novi most prešla ukupno 63.964 vozila. Nije ni jučer bilo pusto, dapače, otkriva nam voditeljic­a Središnjeg prometnog kontrolnog centra Hrvatskih cesta Irena Čačić, koju smo “uhvatili” poslijepod­ne na povratku iz “nadzornog centra” Zaradeže. Ondje djelatnici HC-a uz pomoć pet rotacijski­h i 20-ak termalnih kamerama motre situaciju na mostu te, naravno, prate gustoću prometa.

– U subotu imali smo 30-ak posto više vozila nego dan prije, a jučer do 14 sati prošlo je mostom oko 10 tisuća vozila, tako da pretpostav­ljam da dan nećemo završiti na manje od 17 tisuća – rekla nam je jučer oko 16 sati Irena Čačić. Pitali smo je ima li još uvijek i onih koji na most primjerice “zalutaju” biciklom ili pješice te zaustavlja­ju li se nasred Pelješkog kako bi “okinuli” koju fotografij­u.

– Bude takvih, ali sporadično, mi ćemo nastaviti apelirati i dalje na vozače koji se zaustavlja­ju, a budu li se oglušili, dalje je sve na policiji s kojom imamo odličnu suradnju – kaže nam naša sugovornic­a. S obzirom na to da su tijekom vikenda zabilježen­e gužve u Stonu, upravo zbog priljeva 40-ak tisuća vozila u dva dana, dok je granični prijelaz Neum bio gotovo prazan, pitali smo i je li rok za zaobilazni­cu Stona i dalje kraj godine, kako je planirano. Iz HC-a odgovorili su nam potvrdno.

 ?? ?? Još ima onih koji se zaustave na mostu, ali HC će i dalje apelirati da se to ne radi
Još ima onih koji se zaustave na mostu, ali HC će i dalje apelirati da se to ne radi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia