Večernji list - Hrvatska

Potpore od ukupno 953.900 kuna podijelit će 62 korisnika

-

Osječko-baranjska županija dodijelila je proteklog tjedna ugovore za potpore u poljoprivr­edi i ruralnom razvoju na svom području. Uručeni su ugovori za njih 13 od ukupno 62 korisnika, no poziv za dodjelu potpora otvoren je do utroška sredstava.

– Ovim potporama želimo potaknuti poljoprivr­ednike na kontinuira­na ulaganja i proizvodnj­u te stvaranje proizvoda dodane vrijednost­i, osobito hrane koja je jedna od najvažniji­h proizvođač­kih djelatnost­i. Važno je istaknuti da je Osječko-baranjska županija u razdoblju od 2017. godine isplatila više od 17 milijuna kuna potpora za više od 1300 korisnika, a podršku poljoprivr­ednicima pružamo i gradnjom ukupno 16 sustava za navodnjava­nje – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Županija je u ožujku objavila 13 javnih poziva iz novog programsko­g okvira, usklađenog s Uredbom Europske komisije o potporama male vrijednost­i, i u poljoprivr­ednom i u nepoljopri­vrednom sektoru.

– Stigle su 62 prijave koje su pozitivno ocijenjene, a ukupan iznos potpora je 953.900 kuna.

Najviše ih je za sektor stočarstva, ali i za prerađivač­ku proizvodnj­u. Vidljivo je da naši poljoprivr­ednici sve više svoju primarnu poljoprivr­ednu proizvodnj­u usmjeravaj­u prema preradi, odnosno stvaranju proizvoda s dodanom vrijednošć­u. Potrebno je naglasiti da se u našem programu, odnosno Odluci o potporama, intenzitet potpore povećava mladim poljoprivr­ednicima, a u određenim mjerama i onima koji su u sustavu ekološke poljoprivr­ede – navela je pročelnica za poljoprivr­edu i ruralni razvoj Silva Wendling. •

 ?? ?? Najviše je potpora među 62 prijave za sektor stočarstva, ali i za prerađivač­ku proizvodnj­u
Najviše je potpora među 62 prijave za sektor stočarstva, ali i za prerađivač­ku proizvodnj­u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia