Večernji list - Hrvatska

U sedam gradskih osnovnih škola 19 prvašića više

-

Prema najavama, u novoj školskoj godini 2022./2023. u prve razrede vinkovački­h osnovnih škola bit će upisana ukupno 322 prvašića, što je 19 prvašića više, ili jedan razred, nego što ih je bilo upisano u prošloj školskoj godini. Tako će u OŠ “Antun Gustav Matoš” biti upisano 49 prvašića, u OŠ “Bartola Kašića” 46, u OŠ “Josipa Kozarca” 50, u OŠ “Ivana Gorana Kovačića” 58, u OŠ “Vladimira Nazora” 33, u OŠ “Ivana Mažuranića” 70 i u OŠ “Nikole Tesle” 16. Podsjećamo i kako je u prošloj kalendarsk­oj godini rođeno 19 malih Vinkovčana više nego tijekom 2020. godine.

– Najveći broj prvašića u nadolazećo­j školskoj godini ima OŠ “Ivan Mažuranić” što može biti povezano i s činjenicom da ova škola jedina ima organizira­ni produženi boravak za učenike nižih razreda, i to dvije skupine. Velika je to pomoć roditeljim­a koji su u radnom odnosu jer se u produženom boravku djeci pomaže s domaćim zadacima, a imaju i tople obroke – rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost­i grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Dodala je da će i u nadolazećo­j školskoj godini, kao i unazad nekoliko godina, najmanji broj upisanih prvašića imati OŠ “Nikola

Tesla”, što Vinković povezuje s nedostatko­m produženog boravka za učenike.

– Možda će upravo organizaci­ja produženog boravka i u ovoj školi privući roditelje i s drugih upisnih područja. Škola je dograđena, a stari dio je rekonstrui­ran i obnovljen te ima novu kuhinju za pripremu toplih obroka. Nastava se održava u jednoj smjeni i škola ispunjava uvjete za produženi boravak. Grad je dao svoju suglasnost za organizaci­ju i sufinancir­anje, a škola nastavlja proceduru – kazala je Vinković.

Podsjetila je da su Vinkovci u školskoj godini 2016./2017. imali više od 400 prvašića te da su od

• tada ispod te brojke.

 ?? ?? VINKOVAČKE osnovne škole bilježe povećanje broja upisanih prvašića
VINKOVAČKE osnovne škole bilježe povećanje broja upisanih prvašića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia