Večernji list - Hrvatska

Dostavni duo bez emisija ima novu bateriju i veći doseg

Vozili smo Renaultove novitete Kangoo Van i Master E-Tech Electric, čiji su prvi primjerci krenuli prema kupcima

- Mato Pavličević

Francuski proizvođač obnavlja svoju ponudu potpuno električni­h LCV vozila, počevši od novog Kangooa Van E-Tech Electric i Mastera E-Tech Electric, koje smo isprobali u Chantillyj­u pored Pariza. Popularni e-dostavnjak Kangoo Z.E nakon deset godina i 70.000 prodanih jedinica stigao je u novom izdanju. Temelji se na istom vozilu s toplinskim motorima koje nosi titulu Vana godine 2022. Postavljan­jem baterije ispod podnice teretni kapacitet kombija ostaje nepromijen­jen, s do 3,9 m3 prostora u verziji L1 (4,9 m3 u duljem modelu L2), 600 kg nosivosti (800 kg u dugom), i mogućnost vuče do 500 kg.

Najveći bočni otvor

Ostale korisne značajke za posao uključuju inovativni ‘Open Sesame by Renault’; najveći bočni otvor na tržištu širine 1,45 m, unutarnju galeriju s kliznim nosačem koja omogućuje lak smještaj duljih predmeta pod krov, tri prednja sjedala s preklopivi­m središnjim naslonom i gotovo 60 litara pretinaca za odlaganje u kabini. Kangoo Van E-Tech Electric opremljen je motorom od 122 KS i 245 Nm. Zahvaljuju­ći novoj litij-ionskoj bateriji od 45 kWh, domet mu je do 300 km. Za ponovno punjenje baterije nudi se izbor između tri vrste punjača: standardno su u ponudi trofazni punjač od 11 kW, pogodan za sve vrste kućnog punjenja, kao i trofazni punjač od 22 kW, za ubrzano punjenje na javnim terminalim­a. Kao opcija na punjaču od 22 kW je brzi DC punjač od 80 kW za obnavljanj­e autonomije od 170 km u 30 minuta. Tu je i sustav rekuperaci­je energije pa vozač može birati između tri režima regenerati­vnog kočenja.

Potpuno nov je i električni Master koji je dobio pogonski sklop iz putničkog Zoe-a. Učinkoviti elektromot­or od 76 KS idealan je za vožnju po gradskim i prigradToy­ota

 ?? ??
 ?? ?? RENAULT Kangoo i Master EV potpuno su novi, s učinkoviti­m pogonskim sklopovima i funkcional­nim interijero­m
RENAULT Kangoo i Master EV potpuno su novi, s učinkoviti­m pogonskim sklopovima i funkcional­nim interijero­m
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia